Magnatul ucrainean Rinat Ahmetov încheie cu OMV Petrom cel mai mare acord de electricitate solară din România

20 Dec. 2024, 14:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
20 Dec. 2024, 14:20 // Actual //  Ursu Victor

DRI, subsidiara grupului energetic ucrainean DTEK, în spatele căruia se afla miliardarul Rinat Ahmetov, a semnat cel mai mare acord de achiziţie directă de energie electrică din surse fotovoltaice din România cu OMV Petrom, livrarea urmând să înceapă în 2026.

Acordul include trei PPA-uri, are o durată de 8,5 ani şi acoperă aproximativ 100GWh pe an la un preţ fix, incluzând vânzarea directă de electricitate şi Garanţii de Origine,  precizează un comunicat al DRI.

Livrarea directă a energiei electrice va începe în ianuarie 2026, OMV Petrom urmând să achiziţioneze 62% din energia produsă de centralele fotovoltaice Glodeni I şi Glodeni II ale DRI – proiecte cu o capacitate combinată de 113MWp.

Începând din ianuarie 2027, OMV Petrom va achiziţiona 50% din producţia parcului fotovoltaic Vacăreşti al DRI, cu o capacitate de126MWp, a cărui construcţie va începe în 2025.

„Este un acord important pentru DRI şi pentru sectorul regenerabil din România, fiind cel mai mare acord de achiziţie directă de energie solară din ţară. Asigurarea unor acorduri pe termen lung de achiziţie a energiei este esenţială pentru a facilita creşterea energiei regenerabile şi demonstrează că energia curată reprezintă o alternativă competitivă. Suntem încântaţi să semnăm acest acord cu OMV Petrom, una dintre cele mai mari şi puternice companii din România. Prin acest acord, contribuim la accelerarea tranziţiei energetice a României şi la realizarea obiectivelor strategice ale OMV Petrom”, a declarat John Stuart, CEO DRI.

DRI este un dezvoltator şi operator de proiecte de energie regenerabilă cu sediul principal în Amsterdam şi birouri locale în Zagreb, Milano, Roma, Varşovia şi Bucureşti

Energia produsă de proiectele locale ale DRI care nu va fi vândută prin PPA-ul cu OMV Petrom va fi tranzacţionată pe piaţă prin subsidiara DTEK, D.TRADING.

DRI deţine în prezent 299MW în portofoliul său din România şi îşi propune să construiască 1GW de energie regenerabilă şi proiecte de stocare a energiei până în 2030. Compania este activă în acest moment în Croaţia, Italia, Polonia şi România.

În total, în pieţele sale prioritare, DRI are un portofoliu de 1,3GW de proiecte operaţionale, în construcţie şi în diverse etape de dezvoltare, obiectivul său fiind de a construi un portofoliu de 5GW până în 2030.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

20 Dec. 2024, 16:31
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
20 Dec. 2024, 16:31 // Actual //  bani.md

Maib își reconfirmă angajamentul ferm de a sprijini dezvoltarea sectorului medical din Republica Moldova, oferind soluții de creditare avantajoase și flexibile pentru achiziția de echipamente medicale de ultimă generație și investiții în infrastructură. Prin aceste măsuri, maib sprijină companiile medicale în creșterea capacităților operaționale și îmbunătățirea continuă a calității serviciilor oferite.

Companiile din domeniul medical pot beneficia de condiții preferențiale, concepute pentru a susține investițiile esențiale în diagnostic și tratament.

 Maib oferă următoarele opțiuni de creditare online:

  • achiziție de echipamente și aparatură medicală – finanțarea este disponibilă pentru achiziția de echipamente de ultimă oră, esențiale pentru un diagnostic și tratament de calitate;
  • investiții în imobil – companiile pot utiliza creditele pentru achiziționarea, extinderea sau modernizarea clinicilor și centrelor medicale.

Maib oferă credite de până la 3 milioane MDL fără garanții imobiliare, cu un termen de rambursare de până la 3 ani, iar pentru sume mai mari, cu gaj, termenul poate ajunge până la 10 ani, facilitând investițiile pe termen lung necesare în sectorul medical.

Totodată, pentru a răspunde prompt nevoilor urgente ale sectorului medical, maib asigură procesarea rapidă a cererilor și aprobarea finanțării în 24 de ore, reducând semnificativ timpul de așteptare și permițând companiilor să avanseze rapid cu proiectele lor.

Iar dacă aveți deja unul sau mai multe credite și vă doriți să reduceți valoarea ratelor lunare și să consolidați bugetul operational, aveți oportunitatea de a le refinanța la maib.

Proiecte eligibile pentru finanțarea maib:

  • achiziția de echipamente imagistice (CT, RMN, ecografe) și alte dispozitive de diagnostic de înaltă performanță;
  • modernizarea și extinderea clinicilor private și a centrelor de diagnostic;
  • implementarea de sisteme informatice pentru managementul datelor medicale și îmbunătățirea calității serviciilor;
  • reamenajarea și echiparea laboratoarelor de analiză și tratament;
  • extinderea spațiilor medicale pentru a deservi un număr mai mare de pacienți.

Cum puteți obține un credit exclusiv online:

  • completați  cererea de credit online rapid și ușor, pe pagina maib.md;
  • coordonați toate detaliile de la distanță cu reprezentanții maib (prin telefon, email). Veți primi oferta preliminară pe email;
  • aplicați semnătura electronică și obțineți creditul.

Prin aceste soluții de finanțare, maib contribuie la îmbunătățirea infrastructurii medicale din Republica Moldova, oferind companiilor posibilitatea de a accesa resursele necesare pentru asigurarea unui nivel înalt de calitate a serviciilor medicale.

Maib – unim eforturi, dezvoltăm afaceri.

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală