Maksym Barabash: „Noile investiții ale Philip Morris în Moldova vin în susținerea viitorului european al țării”

02 Apr. 2024, 10:46
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
02 Apr. 2024, 10:46 // Actual //  MD Bani

În luna martie, compania Philip Morris International a prezentat în Moldova cea mai recentă versiune a dispozitivului său de încălzire a tutunului, lansarea căruia în acest an presupune investiții de aproximativ 2 milioane de dolari. Într-un interviu pentru Logos Press, directorul Philip Morris în Ucraina și Moldova, Maksym Barabash, a declarat că, în pofida legislației de reglementare dificile, compania și-a asumat responsabilitatea de a continua să se extindă pe piața moldovenească și de a oferi fumătorilor adulți produse alternative fără fum.

Iqos Iluma a fost prezentat pentru prima dată în Japonia, în anul 2021. Potrivit lui Maksym Barabash, introducerea pe piață a noului dispozitiv are loc treptat, deoarece a fost necesară reutilarea fabricilor Philip Morris International care produc rezerve de tutun concepute special pentru noul dispozitiv fără fum. Procesul este amplu, dar și costisitor.

„Doar liniile de producție pentru rezervele de tutun înseamnă pentru companie investiții de milioane de dolari. Procesul de producție este foarte modernizat, motiv pentru care reutilările fabricilor sunt destul de ample. Apropo, acesta este unul dintre motivele pentru care produsele noastre fără fum nu pot fi contrafăcute  – falsificatorii nu își permit un echipament atât de scump”, afirmă directorul Philip Morris în Ucraina și Moldova.

Noul dispozitiv folosește tehnologia de încălzire prin inducție, care nu utilizează lamelă și nu necesită curățare.

„Timp de zece ani, producem un dispozitiv care are la bază tehnologia de încălzire a tutunului. Vedem și avem dovezi științifice că aceasta este o alternativă mai bună țigărilor tradiționale. Obiectivul nostru a fost să facem acest dispozitiv cât mai comod și să oferim fumătorilor adulți ritualul cu care deja s-au obișnuit”, a adăugat Maksym Barabash.

Pe piața din Moldova, dispozitivele de încălzire a tutunului au fost lansate în 2018. La finalul anului 2023, cota de piață a produselor fără fum a depășit toate celelalte mărci Philip Morris comercializate pe piața moldovenească. Pentru lansarea noului produs fără fum în Moldova, compania a investit deja aproximativ 1 milion de dolari.

„În Moldova, introducerea pe piață a noului Iqos Iluma va costa cel puțin 2 milioane de dolari, bani care vor fi direcționați către extinderea infrastructurii, deschiderea magazinelor și recrutarea de personal. Lansarea noului produs presupune extinderea rețelei de vânzare cu amănuntul, deoarece crește presiunea asupra portofoliului de produse. Procesul de trecere a utilizatorilor noștri la noul dispozitiv va fi gradual: nu încetăm să vindem celelalte rezerve de tutun”, declară Maksym Barabash.

Directorul Philip Morris în Ucraina și Moldova afirmă că, în pofida legislației de reglementare dificile, care interzice practic orice formă de comunicare cu consumatorii, compania va continua să se extindă pe piața moldovenească.

„Compania privește cu optimism faptul că Moldova a obținut statutul de candidat pentru aderare la UE și consideră că acest lucru va oferi un impuls semnificativ economiei. Noi nu doar credem în potențialul acestei țări, ci confirmăm acest lucru prin acțiuni: transferăm aproape întreaga noastră gamă de producție de țigări la capacitățile Combinatului „Tutun CTC” din Chișinău și lansăm în vânzare un nou produs inovator și strategic. Viitorul pieței de tutun din Moldova va depinde de armonizarea sa cu practicile europene. Afacerile mari mizează pe acest lucru”, subliniază Maxim Barabash.

Către sfârșitul anului 2023, Philip Morris International a investit în categoria de produse fără fum peste 12,5 miliarde de dolari. Este vorba despre investiții în inovații, evaluarea științifică și creșterea performanței alternativelor fără fum. În al patrulea trimestru al anului 2023, 40% din veniturile totale ale Philip Morris au provenit din comercializarea IQOS. Profitul din vânzările acestui dispozitiv l-a depășit pe cel din vânzările „Marlboro”, ajungând astfel lider mondial în categoria produselor cu nicotină.

Sursa: https://www.infotag.md/populis-ru/314974/

Realitatea Live

17 Apr. 2024, 11:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Apr. 2024, 11:06 // Actual //  Lupu Eduard

În cadrul emisiunii Rezoomat de la RLIVE TV, fostul premier Ion Chicu a adus în discuție procedura de concesionare a spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău, criticând faptul că aceasta nu respectă legislația și este afectată de nereguli.

Chicu a subliniat că, conform legii cu privire la întreprinderile de stat, procedura de locațiune a spațiilor comerciale trebuie să se desfășoare conform unor criterii clare și transparente, însă acest lucru nu s-ar întâmpla în cazul concesionării de la Aeroportul Chișinău. El a menționat că au fost depuse denunțuri la Procuratura Anticorupție, semnalând încălcări ale legii în desfășurarea acestui proces.

”Iarăși, facem abstracție de cifre. Acum, când îi aud pe aceștia, o să mă abțin. Care vin și spun că toată gâlceava, animozitatea în jurul acestei licitații, este din cauza că ei nu vor ca Șor să fie scos de acolo, eu vreau să întreb oamenii ce îi încurcă pe ăștia de la guvern să-l scoată pe Șor acolo”, a punctat fostul premier.

Fostul premier a susținut că este inacceptabil ca procedura de concesionare să se desfășoare în afara legii și că este necesar ca autoritățile să acționeze în conformitate cu prevederile legale pentru a asigura un proces corect și transparent. El a evidențiat faptul că procesul ar trebui să fie gestionat într-o manieră echitabilă, fără a favoriza anumite companii sau interese.

„Ce să facă următorul guvern? Pe ăștia tot așa o să-i măture? De ce să nu faci corect procedura acum? Cu atât mai mult că această companie (Lagardere n.r), din câte știm, nu este cea mai curată și strălucită, cu o istorie penibilă în România. Aici e înregistrată într-un cămin, nu știu pe unde. Despre asta este vorba”, se întreabă retoric fostul premier.

Chicu a ridicat întrebări cu privire posibilele influențe din partea anumitor actori politici. „Dumneavoastră nu vă provoacă suspiciuni faptul că asemenea active foarte atrăgătoare și care generează profituri semnificative. Deja la a doua licitație participă doar o companie. Că prima a fost a doua”, a conchis fostul premier.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău