Managementul maib finalizează programul de leadership la Stanford Graduate School of Business

02 Mart. 2023, 10:54
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
02 Mart. 2023, 10:54 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Maib este onorată să comunice despre finalizarea unui program exclusiv de leadership și inovare special adaptat, conceput și furnizat de Stanford Graduate School of Business Executive Education (Stanford GSB), la care au participat aproape 60 dintre managerii de top și middle ai companiei. Acesta a fost intitulat „Programul de dezvoltare a liderilor maib”. Programul a fost conceput de Stanford GSB exclusiv pentru conducerea maib și a inclus o serie de seminare online interactive și sesiuni live cu profesori Stanford GSB (Bill Barnett, Sarah Soule, Huggy Rao, Jesper Sørensen, Yossi Feinberg).

Călătoria de învățare online timp de trei luni s-a concentrat pe strategie, leadership, inovație și cultură organizațională. Prin acest program maib și-a propus:

– să inspire leadershipul maib,

– să provoace ideile noi și să conteste gândirea convențională,

– să dezvolte baza de cunoștințe și setul de abilități ale liderilor,

– să sprijine creșterea liderilor la nivelul următorul în cariera lor profesională.

Subiectele principale ale programului au inclus: leadership strategic, ghidarea schimbării culturii organizaționale, proiectarea organizațiilor pentru creativitate și inovație. În cadrul programului, liderii maib au discutat o serie de studii de caz, au efectuat diverse exerciții, au analizat multiple modele organizaționale. Aceștia au studiat modul în care procesul de inovare are loc, precum și cel de excelare prin talent și cultură, revizuind în același timp scopul maib pentru a reflecta centrarea pe client și pe echipă.

Sarah A. Soule, profesor Morgridge pe comportament organizațional, decan asociat senior pentru afaceri academice, Stanford Graduate School of Business:

„Facultatea de la Stanford Graduate School of Business se alătură conducerii maib pentru a felicita participanții care au finalizat recent programul nostru. Acest program riguros a combinat sesiuni online live, învățare asincronă prin videoclipuri și lecturi, facilitând discuțiile de grup, pentru a ajuta la dezvoltarea cunoștințelor liderilor maib despre strategie și structura organizațională. În calitate de decan al facultății și în numele întregii echipe didactice vrem să vă transmitem că am fost profund impresionați de nivelul de pregătire și viziunile împărtășite de participanți și așteptăm cu nerăbdare să urmărim transformarea organizațională la maib, implementată de grupul remarcabil de lideri care tocmai au finalizat programul nostru.”

Giorgi Shagidze, Președintele maib:

„Suntem onorați că am avut ocazia să accesăm un program personalizat de la Stanford Graduate School of Business și aș dori să îi mulțumesc profesorului Sarah Soule și întregii echipe Stanford care a făcut posibilă această călătorie interesantă de învățare. Pentru întreaga echipă maib a fost o experiență de viață revelatoare. Am început deja să punem în practică cunoștințele acumulate, să facem referințe la istoriile de succes analizate și chiar să vorbim în limbajul specific de afaceri. Credem că această experiență unică, prima de acest fel în regiune, va avea un impact de lungă durată asupra scopului nostru de a crea soluții financiare simple și inteligente, potrivite stilului de viaţă, care inspiră oamenii să fie mai fericiţi și afacerile – mai prospere.”

Despre Stanford Graduate School of Business Executive Education:

Stanford Graduate School of Business Executive Education oferă anual peste 100 de cursuri de scurtă durată și programe de certificare prin intermediul programului său Stanford Executive Education. Programele Executive Education sunt destinate managerilor operaționali și managementului executiv, care doresc să își îmbunătățească abilitățile de leadership, să-și îmbogățească cunoștințe și să inoveze în cadrul organizațiilor pe care le conduc. Aceste programe implică liderii într-o experiență academică extrem de captivantă, bazată pe cercetare, conduse de aceeași profesori înalt calificați care predau în cadrul programelor de doi ani MBA și de un an MSx.

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Moldova, având importanță sistemică și deservind aproape o treime din populația țării. Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu, care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup lider de gestionare a activelor din țările baltice și Horizon Capital, un fond de investiții privat concentrat pe piețele emergente din Europa.

P.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

20 Apr. 2024, 12:37
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
20 Apr. 2024, 12:37 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Depozitele la termen înRepublica Moldova au înregistrat o scădere semnificativă în luna martie 2024, conform datelor furnizate de Banca Națională a Moldovei. Depozitele noi atrase au totalizat 2,6 miliarde de lei, înregistrând o diminuare cu 28,9 la sută față de luna precedentă, februarie 2024.

Din totalul depozitelor atrase, cele exprimate în moneda națională au reprezentat o pondere majoră de 69,3 la sută, însumând 1,8 miliarde de lei, în scădere cu 30,4 la sută față de luna anterioară. Depozitele exprimate în valută au totalizat 813,2 milioane lei, înregistrând o descreștere de 25,2 la sută.

Rata medie nominală la depozitele noi atrase în moneda națională s-a diminuat cu 0,26 puncte procentuale, ajungând la 3,55 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a redus cu 0,30 puncte procentuale, atingând 1,50 la sută.

În ceea ce privește termenele de plasare, depozitele cu termene de la 6 până la 12 luni au înregistrat cea mai mare pondere, reprezentând 43,8 la sută din totalul depozitelor la termen, urmate de depozitele cu termene de la 2 până la 5 ani, cu o pondere de 23,0 la sută.

Depozitele persoanelor fizice au însumat 2 091,3 milioane lei în luna martie 2024, înregistrând o scădere de 32,6 la sută față de luna precedentă. Depozitele cu termene de la 6 până la 12 luni au fost cele mai solicitate, reprezentând 43,7 la sută din totalul depozitelor persoanelor fizice.

Rata medie la depozitele atrase în moneda națională de la persoanele fizice s-a micșorat cu 0,18 puncte procentuale, ajungând la 3,64 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a diminuat cu 0,25 puncte procentuale, atingând 1,49 la sută.

Comparativ cu luna precedentă, depozitele în moneda națională ale persoanelor juridice au înregistrat o creștere de 30,4 la sută, ajungând la 450,2 milioane lei, în timp ce depozitele în valută ale acestora s-au redus de 2,7 ori, totalizând 103,1 milioane lei.

Rata medie la depozitele atrase în moneda națională de la persoanele juridice s-a micșorat cu 0,43 puncte procentuale, ajungând la 3,30 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a diminuat cu 0,40 puncte procentuale, atingând 1,58 la sută.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău