Mega tranzacție! O companie IT co-fondată de un moldovean, cu vânzări de milioane, cumpărată de un mare grup american

19 Aug. 2023, 10:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Aug. 2023, 10:32 // Actual //  Lupu Eduard

Amdaris, o companie britanică specializată în furnizarea de servicii de dezvoltare software, a fost achiziționată de Insight Enterprises, o corporație americană cu vânzări de peste 10 miliarde de dolari în anul precedent. Fondată în 2009 de moldoveanul Vlad Nanu și Andy Rogers, Amdaris a devenit o prezență semnificativă pe piața IT, dezvoltând soluții software inovatoare și lucrând cu clienți de prestigiu din întreaga lume.

Anul 2022 a fost marcat de o creștere excepțională pentru Amdaris, înregistrând o cifră de afaceri de 27 milioane de lire sterline, ceea ce reprezintă o creștere de 94% față de anul anterior. Compania a reușit să-și dubleze numărul de angajați la nivel global și să înregistreze o creștere semnificativă de 90% în ceea ce privește media veniturilor per client. Aceste performanțe au consolidat poziția Amdaris ca una dintre cele mai rapide companii în creștere din Europa.

La nivel global, Amdaris are circa 800 de angajați.

Pentru Amdaris, expansiunea nu a însemnat doar dezvoltarea în domeniul financiar, ci și geografic. Compania are birouri în Bulgaria, Ucraina, România, Moldova și Dubai, alături de sediul său central din Marea Britanie. În România, Amdaris operează cu succes din 2012 și are acum 250 de angajați, dintre care 200 sunt la Timișoara și 50 la București. Compania își propune să-și dubleze echipa din capitală până la sfârșitul anului.

Sub conducerea Marei Pop, un profesionist cu experiență în dezvoltarea strategică de business și managementul operațiunilor, centrul Amdaris din București joacă un rol esențial în planurile de expansiune ale companiei. Împreună cu Anna Grier, directorul centrului din Timișoara, conducerea feminină reprezintă un element distinctiv al Amdaris România.

Centrul din București nu doar contribuie la dezvoltarea software de calitate superioară, ci și servește ca hub de întâlnire pentru clienți și colegi din întreaga lume. Cu implicarea sa în tehnologie și dezvoltare software, Amdaris continuă să se impună ca un actor cheie în industria IT globală.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

Realitatea Live

11 Dec. 2023, 07:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Dec. 2023, 07:58 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, se va întâlni marţi la Washington cu liderul republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, în timp ce republicanii blochează un important pachet de ajutor pentru Ucraina, a declarat duminică o sursă din Congres, citată de AFP.

„Speaker-ul Johnson se va întâlni cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, marţi, la Capitoliu”, a afirmat sursa, într-un moment în care membrii republicani ai Congresului cer concesii semnificative în privinţa politicii migratorii a Statelor Unite în schimbul votului lor pentru adoptarea unui pachet de ajutor.

Preşedintele Joe Biden, îl va primi marţi la Casa Albă pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre „nevoile urgente ale Ucrainei”, a făcut cunoscut duminică purtătoarea de cuvânt a administraţiei americane, Karine Jean-Pierre.
„În contextul în care Rusia îşi intensifică atacurile cu rachete şi drone împotriva Ucrainei, cei doi lideri vor discuta despre nevoile urgente ale Ucrainei şi despre importanţa vitală a sprijinului continuu al SUA în acest moment critic”, a declarat Karine Jean-Pierre, în timp ce Congresul american blochează adoptarea unui nou ajutor pentru Ucraina.

Miercuri, Congresul de la Washington a eşuat în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari cerut cu insistenţă de preşedintele Joe Biden, conţinând fonduri pentru Ucraina şi Israel.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău