Mișcarea low-costului pe care vor autoritățile să-l aducă în Moldova: Prețuri mici la bilete pentru a „umple” avioanele

29 Iul. 2023, 20:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Iul. 2023, 20:38 // Actual //  Lupu Eduard

Ryanair şi-a redus prognoza privind numărul de pasageri pentru acest an şi spune că ar putea fi nevoie să reducă preţurile biletelor pe măsură ce pasagerii devin mai atenţi la costuri, scrie Bloomberg.

Compania aeriană low-cost ar putea reduce preţurile spre sfârşitul anului pentru a atrage mai mulţi clienţi, Rynair dorind să atragă printr-o politică a costurilor mici pentru pasageri, spune CFO-ul Neil Sorahan.
„Vrem să umplem avioanele aşa că vom reduce preţurile atât cât este necesar”, a continuat acesta. „La acest moment este încă prea devreme pentru a prezice unde vor fi preţurile”.

Cererea ridicată pentru vacanţe a impulsionat situaţia economică a operatorilor aerieni, după o lungă perioadă de restricţii de călătorie în timpul pandemiei de Covid-19.

Cu toate acestea, îngrijorarea creşte că zborurile se vor reduce drastic după perioada concediilor, consumatorii confruntându-se cu inflaţie şi dobânzi mari.

Autoritățile de la Chișinău spun că a fost deja elaborată o nouă politică tarifară, care ar putea reduce taxele aeroportuare cu până la 70% pentru companiile aeriene în funcție de numărul de pasageri transportați și numărul de rute noi.

În prezent, Republica Moldova se confruntă cu o criză a curselor aeriene, care a izbucnit în martie 2023 pe fundalul riscurilor de securitate, când compania low cost Wizz Air a decis să se retragă din Republica Moldova.

Administrația Aeroportului Chișinău spune că poartă discuții cu mai multe companii aeriene pentru a veni în Republica Moldova. Printre acestea se numără Ryanair și Wizz air, însă deocamdată nici una dintre ele nu și-a manifestat intenția de veni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău