Moldova îşi promovează vinurile şi atracţiile turistice, în cadrul Global Soft Summit, desfăşurat la Londra

01 Mart. 2024, 15:12
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
01 Mart. 2024, 15:12 // Actual //  bani.md

În perioada 28 şi 29 februarie, la Londra a avut loc cea de-a cincea ediţie a Global Soft Summit 2024, care în acest an pune accent pe viitorul economiei globale şi identificarea celor mai bune ţări pentru investiţii, comerţ, talente şi atracţie turistică. Republica Moldova a fost reprezentată la eveniment de către Wine of Moldova, prin intermediul Castel Mimi. Evenimentul a adunat în capitala Marii Britanii aproximativ 300 de participanţi din peste 100 de ţări.

În seara zilei de 28 februarie, reprezentantul ţării noastre, Cristian Gafin, le-a vorbit celor prezenţi despre poziţia Republicii Moldova pe piaţa mondială de vinificaţie, a prezentat vinurile Castel Mimi şi a adunat aprecierea publicului.

„Lumea a fost impresionată de valoarea pe care o aduce vinul Republicii Moldova. Mulţi oameni au rămas uimiţi de faptul că Moldova, fiind o ţară atât de mică, ocupă un loc destul de important în industria mondială a vinului. Mulţi participanţi mi-au spus că prezentarea pe care am făcut-o, precum şi vinurile degustate le-au trezit dorinţa de a vizita Republica Moldova”, susţine reprezentantul Wine of Moldova, Export Managerul Castel Mimi, Cristian Gafin.

Pe lângă prezentarea brandului de ţară ca producător de vinuri de calitate, Moldova a fost poziţionată şi ca o destinaţie turistică pe harta lumii, demnă de a fi vizitată. Informaţiile aflate despre ţara noastră le-a provocat curiozitate celor prezenţi.

„Au rămas impresionaţi de frumuseţea Castel Mimi, de faptul că acolo a avut loc un summit european. Mai în glumă, mai în serios, participanţii spuneau că dacă castelul a fost suficient de bun pentru a găzdui delegaţiile eruropene, atunci cu siguranţă este la cel mai înalt nivel pentru a-i găzdui şi pe ei, şi sigur îşi vor anunţa colegii, prietenii, familia, despre Castel Mimi şi îl vor recomanda ca locaţie turistică bună de vizitat”, a precizat Cristian Gafin.

Prima seară a summit-ului s-a încheiat cu o recepţie cu degustare de vinuri exclusiv moldoveneşti. Participanţii la eveniment au putut face cunoştinţă cu vinurile noastre produse de Castel Mimi, pe care le-au apreciat şi savurat la final de zi.

În cadrul degustării au fost prezentate cupaje şi vinuri produse din soiuri autohtone de struguri, precum Sânzienele, Rara Neagră Rose, precum şi Roşu de Bulboaca, vinuri pe care le-au degustat şi liderii europeni, prezenţi la Summit-ul Comunităţii Politice Europene, desfăşurat pe 1 iunie 2023, la Castel Mimi.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău