Moldova, mega-putere feroviară! CFM discută cu Kievul să-și aducă locomotive cu mașiniști pentru tranzitarea mărfurilor

31 Mai 2022, 15:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
31 Mai 2022, 15:35 // Actual //  Lupu Eduard

Calea Ferată din Moldova discută cu ucrainenii majorarea capacităților de tranzit a mărfurilor. Este vorba de delegarea din flota Ukrzaliznytsia (Calea Ferată din Ucraina) locomotive dar și echipe de mașiniști de locomotive, pentru a asigura transportarea în tranzit, import și export a volumului sporit de mărfuri. Același lucru îl facem și cu CFR Marfă.

Programul de Alimentație al ONU și-a cumpărat până acum jumătate din rezerva sa de cereale din Ucraina. De la începutul războiului însă, exporturile ucrainene au încetat, din cauză că porturile de la Marea Neagră sunt nefuncționale. La Odessa nu se mai efectuează transporturi maritime de la începutul războiului, deoarece legătura maritimă nu este sigură.

Pe hartă, următorul port la Marea Neagră este Constanța, în România. Acolo se acordă deja ajutor de urgență. 240.000 de tone de cereale din Ucraina au fost aduse la Constanţa cu barje prin Delta Dunării, cu trenuri și camioane și transportate apoi mai departe.

Problema principală o reprezintă cantitățile uriașe de cereale din Ucraina. Comisara europeană pentru Transporturi Adina Vălean a vorbit despre o provocare „gigantică”. „Este esențial să optimizăm lanțurile logistice, să creăm noi rute și să evităm blocajele.” În următoarele trei luni, ar trebui scoase din Ucraina 20 de milioane de tone de cereale, înainte de noua recoltă, pentru a evita depășirea totală a capacității de stocare și declanșarea unei crize alimentare globale.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 05:45
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 05:45 // Uncategorized //  Lupu Eduard

Unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei au lansat o nouă tactică, literalmente „prăjind” armata rusă pe front. Rușii susțin că armata ucraineană acoperă zona în care se află armata rusă cu obuze de mortier, controlând fiecare pas al mișcării ocupanților cu ajutorul unui număr mare de drone.

Tactica de conducere a armatei ucrainene se numește „izolarea zonei de luptă”. Acest lucru este raportat de armata rusă, scriind pe unul dintre cele mai populare canale militare Telegram din Federația Rusă „Martorii lui Bayraktar”.

„Într-un sat blestemat, am văzut tactica avansată a trupelor ucrainene. Se numește „izolarea zonei de luptă”. Forțele Armate ale Ucrainei folosesc un număr mare de drone zi și noapte, ridicând în aer drone cu camere termice. În scurt timp, au reușit să deschidă nodurile de apărare și rutele pentru deplasarea trupelor”, comentează rușii despre acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei.
După încheierea recunoașterii, unitățile armatei ucrainene preiau controlul deplin al focului asupra potecilor și drumurilor, suprimând cu foc de mortier orice posibilitate de deplasare a rușilor în sectorul izolat.

Sunt literalmente, fără a le oferi posibilitatea de a se mișca. Rușii blocați nu puteau evacua răniții și primi apă, mâncare și muniție.

„Părăsind satul, am simțit toate atacurile armatei ucrainene. Timp de o oră și jumătate ne-au lovit cu mortiere. Senzația nu este plăcută. Am analizat îndelung situația și am realizat că principalul factor dăunător în această tactică este frica” ​​, scrie un soldat rus.
Potrivit acestuia, în astfel de condiții, moralul ocupanților ruși scade, forțându-i să se retragă și să-și abandoneze pozițiile.Ocupantul notează că armata ucraineană folosește tactica în sectoare mici ale frontului, totuși, în curând o va putea extinde până la kilometri depărtare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău