A ascuns un act românesc falsificat într-o cutie de ciocolate. Moldoveanul spera să se angajeze peste hotare

31 Mai 2022, 15:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
31 Mai 2022, 15:14 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Un moldovean a încercat să treacă frontiera cu un act de identitate românesc pe care l-a ascuns într-o cutie de ciocolate. Conaționalul a încercat să ascundă o carte de identitate românească eliberată pe numele său la controlul de frontieră. Incidentul s-a întâmplat astăzi, 31 mai, în prima parte a zilei.

Potrivit Poliției de frontieră, incidentul a avut loc la punctul de trecere a frontierei Leușeni, pentru autorizarea ieșirii din Republica Moldova.

„La linia de control s-a apropiat un microbuz cu destinația Italia. Printre pasageri se afla și un tânăr de 21 de ani, domiciliat în raionul Rezina. Conform analizei de risc polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unui control suplimentar asupra persoanei și bagajelor acesteia. În rezultat, printre lucrurile personale, în valiză se afla o cutie de ciocolate, unde era ascunsă o carte de identitate românească eliberată pe numele său, ce prezenta semne rezonabile de falsificare.” se arată într-un comunicat de presă.

În urma audierilor, moldoveanul a recunoscut că și-a perfectat actul prin intermediari contra sumei de 250 de euro. De asemenea, a declarat că spera să se angajeze mai ușor în străinătate.

Cartea de identitate a fost transmisă către laboratorul criminalistic al IGPF pentru stabilirea legalității acesteia și încadrarea juridică a faptei.
Cercetările vor continua pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate pentru a fi atrase la răspundere corespunzătoare.

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău