Moldoveni fac afaceri bănoase în Rusia. Au businessuri de 192 mil. USD

31 Mart. 2022, 15:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
31 Mart. 2022, 15:18 // Actual //  Lupu Eduard

Nu se cunoaște exact care sunt activele financiare totale ale rezidenților Moldovei în Rusia, dar există date separate privind unele articole, potrivit Expert Grup.

Astfel, în cadrul Sondajului coordonat privind investițiile directe, autoritățile ruse au raportat către FMI existența unui stoc de investiții directe moldovenești în Rusia în valoare de 192 mil. USD la sfârșitul anului 2020, din care 191 mil. USD reprezintă participații la capital și 1 mil. USD – instrumente de datorie (aceste cifre includ și investițiile rezidenților regiunii din stânga Nistrului).

În cadrul Sondajului coordonat privind investițiile de portofoliu, nu au fost raportate careva creanțe ale rezidenților moldoveni față de rezidenții Rusiei. Nu este exclus faptul că acestea totuși există, dar volumul lor, probabil, nu este mare (tot stocul de active sub formă de investiții de portofoliu moldovenești peste hotare a fost evaluat la 13 mil. USD, conform situației din 30.09.2021).

Numărul moldovenilor aflați în Federația Rusă s-a redus de 3 ori în ultimii 6 ani. Potrivit unui studiu al Institului de Analize Sociale și Prognoze al Federației Ruse, în Federația Rusă se mai aflau la sfârșitul anului 2020 puțin peste 200 de mii de cetățeni moldoveni.

Cercetarea arată că, de la sfârșitul anului 2014, numărul moldovenilor aflați în Rusia s-a redus cel mai mult din toți migranții proveniți din statele CSI, de la aproape 600 de mii la puțin peste 200 de mii, adică de aproape 3 ori.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

08 Dec. 2022, 16:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Dec. 2022, 16:18 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O transmisiune include PATRU componente principale și peste 20 de platforme de difuzare concomitent.

  1. Difuzarea evenimentului pe rlive.md și în mod automat pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng); Transmisiunile sunt păstrate în arhiva rlive.md și pot fi accesate sau descărcate oricând, fără limitări de acces tehnic sau de abonament.
  2. Transmisiunile sunt difuzate în direct pe pagina de Facebook sau Youtube ale beneficiarului și pe rețelele sociale ale platformelor grupului Realitatea – realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  3. Difuzarea evenimentului pe RLIVE TV (2 difuzări minim); RLIVE TV este distribuit de toate rețelele de cablu și IPTV, ceea ce asigură o acoperire de peste 80% din țară. De asemenea, RLIVE TV este distribuit online pe site-urile de știri diez.md, deschide.md, ziarulnational.md, nordnews.md, zugo.md, paranteze.md, moldova.org, newsmaker.md, economica.net (România) și realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  4. Publicarea de comunicate sau știri din evenimente; Fiecare transmisiune live va fi susținută de publicarea comunicatului sau a unei știri din eveniment pe realitatea.md sau la solicitare, suplimentar, pe – bani.md (română), rupor.md (rusă), moldovalive.md (engleză). Știrile sau comunicatele, în mod automat sunt difuzate și pe rețelele sociale ale realitatea.md.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Suplimentar, la solicitare, se poate realiza Ora de LIVE cu Traian; Reportaj de la eveniment cu plasare pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng) și RLIVE TV; Feedback de la participanți (înregistrare video + editare video); sau orice Servicii de comunicare – comunicate, SMM, Infografii, Videografii, Animație 2D, etc.

Pentru mai multe detalii, contactați-ne pe publicitate@realitatea.md

P.

 

 

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău