Moldovenii nu se uită la bani. Cumpără apartamente de milioane în Dubai

10 Mai 2022, 10:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Mai 2022, 10:16 // Actual //  Lupu Eduard

Foarte mulți străini din diferite colțuri ale lumii investesc în proprietăți imobiliare din Dubai. Valoarea totală de piață a proprietăților este estimată la 533 miliarde USD în 2020, din care aproximativ 27% sunt deținute de străini. Nu poate fi identificată naționalitatea a aproximativ 7% la sută dintre proprietari. Potrivit estimărilor noastre, imobilele offshore din Dubai se ridică la cel puțin 146 miliarde USD, potrivit taxobservatory.eu.

Motivul pentru care străinii cumpără proprietăți este că o serie de țări sunt măcinate de conflicte (de exemplu, Afganistan, Siria, Yemen) și țările aflate sub conducere autocratică (de exemplu, Eritreea, Azerbaidjan și Kârgâzstan) au proprietăți foarte multe în din Dubai în raport cu dimensiunea economiei lor, echivalent cu 5%-10% din PIB-ul lor. De exemplu, cetățenii sirieni dețin echivalentul a 7,4% din PIB-ul Siriei în Proprietăți din Dubai. Datele noastre relevă, de asemenea, o proprietate semnificativă a paradisurilor fiscale.

Un alt motiv pentru care străinii achiziționează imobile în Dubai este proximitatea geografică și legăturile istorice. Cea mai mare parte a proprietăților străine din Dubai aparțin proprietarilor din Orientul Mijlociu, Asia de Sud, Europa și Asia Centrală. Cei mai mari proprietari străini (amândoi de către valoarea agregată a proprietăților deținute și după numărul de proprietari) sunt cetățeni indieni: aproximativ 35.000 de indieni dețin proprietăți în Dubai, în valoare de aproape 30 de miliarde USD (20% din totalul offshore imobiliare Dubai). Urmează Marea Britanie (23.000 de proprietari unici, cu proprietăți în valoare de 15 miliarde USD, 10% din total). Restul țărilor de top după agregat valorile includ țări din regiunea extinsă a Orientului Mijlociu și Asiei Centrale (de exemplu, Pakistan, Arabia Saudită, Iran, Iordania și Rusia) și economii mari (de exemplu, Canada, Statele Unite și China).

Aproximativ 8% din imobilele offshore din Dubai aparțin proprietarilor din Europa Uniune. În timp ce India rămâne cel mai mare proprietar, cota sa de proprietăți imobiliare deținute de străini scade, în timp ce ponderea Rusiei se crește cu doua, pentru și ajunge la 6% în cele mai scumpe cartiere.

Cele mai multe proprietăți le au cei din Emiratele Arabe Unite cu o valoare totală de 287,2 miliarde USD. Numărul beneficiarilor – 63,4 mii de persoane. India – 29,8 miliarde USD, iar numărul de proprietari este de 34,8 mii. Pakistan – 10,6 miliarde USD, iar numărul de proprietari – 19,6 mii de persoane.

În ceea ce privește Republica Moldova, 39 de moldoveni au 55 de apartamente în Dubai cu o valoare totală de 14 mil. USD. Valoarea medie a unei proprietăți achiziționate este de 263,2 mii USD.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

29 Nov. 2022, 05:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Nov. 2022, 05:32 // Actual //  Lupu Eduard

Generalul australian Mick Ryan, expert în strategie militară a realizat o analiză privitoare la metodele folosite de Serghei Surovikin, generalul „Armaggedon”, pus de Putin în fruntea campaniei militare ilegale din Ucraina.

Reputatul ofițer australian încearcă să atragă atenția că analiza superficială a acțiunilor armatei ruse poate fi dăunătoare în tentativa de a înfrânge militar Moscova.

„O mare parte din relatările despre Ucraina se concentrează pe „ruși” ca pe o masă amorfă. Realitatea este că, chiar și în instituțiile militare inadecvate în ofensivă, există organizare, control și comandă de la vârf. Comandanții militari contează.

În proiectarea viitoarelor operațiuni, liderii și planificatorii militari ucraineni nu se vor uita doar la capacitățile militare și dispoziția în teren a trupelor rusești. Ei vor evalua modul în care filozofia de comandă a lui Surovikin ar putea avea impact asupra viitoarelor operațiuni ucrainene.

Ca atare, trebuie să-l înțelegem pe comandantul inamicului. Dacă îi deslușim stimulentele și motivațiile, îi putem anticipa strategia și planurile. Mecanismele prin care să fie înfrânt sau care să prevină acțiuni militare eficiente rusești în Ucraina pot fi apoi construite”, își începe expunerea generalul Mick Ryan.

Surovikin comandă o armată epuizată, are probleme de moral și a fost uzată constant în ultimele 9 luni. În timpul iernii, ofițerul rus specializat în Siria în distrugerea infrastructurii civile și uciderea cetățenilor de rând, unde și-a câștigat supranumele de „generalul Armageddon”, va trebui să apere teritoriul deja ocupat ilegal și „va face tot ce poate să-și păstreze forța, să reconstituie unități distruse și să construiască o rețea logistică rezistentă”.

„Surovikin va căuta o mai bună aliniere între obiectivele politice ale lui Putin și capacitatea militară a forțelor armate ale Rusiei. Aceste două lucruri au fost prost aliniate de la începutul războiului; această nealiniere a jucat un rol important în performanța slabă a armatei ruse.

Obiectivele politice ale lui Putin în luna februarie a acestui an au fost mult mai mari decât au fost capabile să atingă micile forțe terestre și aeriene ruse, prea dezagregate. Concentrarea puterii de luptă în Donbas la jumătatea anului 2022 a fost o demonstrație că rușii au înțeles acest lucru.

Dar vedem, mai nou, un fel de „întâlnire la mijloc” între politică și armată. Din punct de vedere politic, Rusia mobilizează oamenii și industria pentru a oferi o capacitate militară mai mare pentru operațiunile militare ucrainene.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău