Nava care transporta 4.000 de mașini de lux se scufundă în largul Insulelor Azore

02 Mart. 2022, 10:39
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Mart. 2022, 10:39 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O navă de marfă care transporta mii de mașini de lux a început să se scufunde în arhipelagul portughez Azore, la aproape două săptămâni după ce a luat foc, transmite BBC.

Nava, numită Felicity Ace, transporta aproximativ 4.000 de mașini precum Porsche și Bentley. Nava se afla în drum spre Rhode Island din Statele Unite din portul german Emden când a izbucnit incendiul.

Toți membrii echipajului au fost evacuați când incendiul a izbucnit pe 16 februarie.

Joao Mendes Cabecas, căpitanul celui mai apropiat port de pe insula Faial, a declarat pentru Reuters că nu a fost raportată nicio scurgere de petrol până acum, dar a spus că există temeri că rezervoarele de combustibil ar putea fi avariate în timp ce nava se află pe fundul Atlanticului la un adâncime de aproximativ 3.500 de metri (2,17 mile).

Marina portugheză a declarat că nimeni nu a fost rănit de incendiu și că cei 22 de membri ai echipajului au fost duși la un hotel după ce au finalizat evacuarea.

Volkswagen a spus că daunele aduse vehiculelor au fost acoperite de asigurare care ar putea costa aproximativ 155 de milioane de dolari, potrivit Reuters.

Bentley a confirmat că 189 dintre mașinile sale se aflau la bordul navei, iar Porsche a spus că avea aproximativ 1.100 dintre modelele sale la bord.

Un client a postat pe Twitter spunând că Porsche-ul său se afla la bordul navei abandonate.

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău