O navă care a luat foc în mijlocul Atlanticului transporta mașini de lux de 401 milioane de dolari

22 Feb. 2022, 12:21
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Feb. 2022, 12:21 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O navă a fost abandonată după ce a luat foc în mijlocul Atlanticului săptămâna trecută transporta mașini de lux în valoare de 401 milioane de dolari, inclusiv modele Porsche, Audi, Bentley și Lamborghini, potrivit unei estimări a unei companii de asigurări.

Nava pentru transport de mărfuri Felicity Ace transporta peste 4.000 de mașini când a luat foc în apropiere de insulele Azore, miercuri seară. Cei 22 de membri ai echipajului au fost evacuați, dar focul a continuat să se extindă și să ardă, alimentat fiind de bateriile litiu-ion din vehiculele electrice de la bord.

Experții în asigurări de la Russell Group au declarat luni că au estimat că pe navă se aflau mărfuri în valoare totală de 438 de milioane de dolari, între care mașini de 401 de milioane de dolari, relatează The Guardian.

Suki Basi, directorul general al companiei, a declarat că incidentul va duce la pierderi de cel puțin 155 de milioane de dolari pentru Volkswagen, care deține Porsche, Audi, Bentley și Lamborghini.

Incidentul vine într-un moment nefavorabil pentru producătorii de automobile la nivel mondial, care se află în mijlocul unei crize a lanțului de aprovizionare, a aprovizionării cu semiconductori, ceea ce duce la noi întârzieri pentru fabricarea mașinilor noi”, a spus el.

Operatorul navei, MOL Ship Management din Singapore, a declarat luni că nava „cel mai probabil, va arde în continuare la sud de Azore, îndepărtându-se mai mult de insule”.

Două remorchere de stingere urmau să sosească la locul incendiului luni pentru a pulveriza apă pentru a scădea temperatura navei. Operatorul a mai spus că nava a rămas stabilă și nu s-au înregistrat scurgeri de ulei. O altă navă de salvare cu echipament de stingere a incendiilor urmează să sosească din Rotterdam pe data de 26 februarie.

João Mendes Cabeças, căpitanul celui mai apropiat port din insula Faial din Azore, a declarat în weekend pentru Reuters că bateriile litiu-ion din vehiculele electrice „țin focul în viață”, adăugând că pentru stingerea lor sunt necesare echipamente specializate.

Felicity Ace plecase din Emden, Germania, unde Volkswagen are o fabrică, spre Davisville, Rhode Island. Volkswagen nu a spus câte mașini avea pe navă. Site-ul The Drive, destinat pasionaților de automobile, a scris că nava transporta 189 de Bentley.

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău