O navă care a luat foc în mijlocul Atlanticului transporta mașini de lux de 401 milioane de dolari

22 Feb. 2022, 12:21
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Feb. 2022, 12:21 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O navă a fost abandonată după ce a luat foc în mijlocul Atlanticului săptămâna trecută transporta mașini de lux în valoare de 401 milioane de dolari, inclusiv modele Porsche, Audi, Bentley și Lamborghini, potrivit unei estimări a unei companii de asigurări.

Nava pentru transport de mărfuri Felicity Ace transporta peste 4.000 de mașini când a luat foc în apropiere de insulele Azore, miercuri seară. Cei 22 de membri ai echipajului au fost evacuați, dar focul a continuat să se extindă și să ardă, alimentat fiind de bateriile litiu-ion din vehiculele electrice de la bord.

Experții în asigurări de la Russell Group au declarat luni că au estimat că pe navă se aflau mărfuri în valoare totală de 438 de milioane de dolari, între care mașini de 401 de milioane de dolari, relatează The Guardian.

Suki Basi, directorul general al companiei, a declarat că incidentul va duce la pierderi de cel puțin 155 de milioane de dolari pentru Volkswagen, care deține Porsche, Audi, Bentley și Lamborghini.

Incidentul vine într-un moment nefavorabil pentru producătorii de automobile la nivel mondial, care se află în mijlocul unei crize a lanțului de aprovizionare, a aprovizionării cu semiconductori, ceea ce duce la noi întârzieri pentru fabricarea mașinilor noi”, a spus el.

Operatorul navei, MOL Ship Management din Singapore, a declarat luni că nava „cel mai probabil, va arde în continuare la sud de Azore, îndepărtându-se mai mult de insule”.

Două remorchere de stingere urmau să sosească la locul incendiului luni pentru a pulveriza apă pentru a scădea temperatura navei. Operatorul a mai spus că nava a rămas stabilă și nu s-au înregistrat scurgeri de ulei. O altă navă de salvare cu echipament de stingere a incendiilor urmează să sosească din Rotterdam pe data de 26 februarie.

João Mendes Cabeças, căpitanul celui mai apropiat port din insula Faial din Azore, a declarat în weekend pentru Reuters că bateriile litiu-ion din vehiculele electrice „țin focul în viață”, adăugând că pentru stingerea lor sunt necesare echipamente specializate.

Felicity Ace plecase din Emden, Germania, unde Volkswagen are o fabrică, spre Davisville, Rhode Island. Volkswagen nu a spus câte mașini avea pe navă. Site-ul The Drive, destinat pasionaților de automobile, a scris că nava transporta 189 de Bentley.

Realitatea Live

29 Nov. 2022, 05:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Nov. 2022, 05:32 // Actual //  Lupu Eduard

Generalul australian Mick Ryan, expert în strategie militară a realizat o analiză privitoare la metodele folosite de Serghei Surovikin, generalul „Armaggedon”, pus de Putin în fruntea campaniei militare ilegale din Ucraina.

Reputatul ofițer australian încearcă să atragă atenția că analiza superficială a acțiunilor armatei ruse poate fi dăunătoare în tentativa de a înfrânge militar Moscova.

„O mare parte din relatările despre Ucraina se concentrează pe „ruși” ca pe o masă amorfă. Realitatea este că, chiar și în instituțiile militare inadecvate în ofensivă, există organizare, control și comandă de la vârf. Comandanții militari contează.

În proiectarea viitoarelor operațiuni, liderii și planificatorii militari ucraineni nu se vor uita doar la capacitățile militare și dispoziția în teren a trupelor rusești. Ei vor evalua modul în care filozofia de comandă a lui Surovikin ar putea avea impact asupra viitoarelor operațiuni ucrainene.

Ca atare, trebuie să-l înțelegem pe comandantul inamicului. Dacă îi deslușim stimulentele și motivațiile, îi putem anticipa strategia și planurile. Mecanismele prin care să fie înfrânt sau care să prevină acțiuni militare eficiente rusești în Ucraina pot fi apoi construite”, își începe expunerea generalul Mick Ryan.

Surovikin comandă o armată epuizată, are probleme de moral și a fost uzată constant în ultimele 9 luni. În timpul iernii, ofițerul rus specializat în Siria în distrugerea infrastructurii civile și uciderea cetățenilor de rând, unde și-a câștigat supranumele de „generalul Armageddon”, va trebui să apere teritoriul deja ocupat ilegal și „va face tot ce poate să-și păstreze forța, să reconstituie unități distruse și să construiască o rețea logistică rezistentă”.

„Surovikin va căuta o mai bună aliniere între obiectivele politice ale lui Putin și capacitatea militară a forțelor armate ale Rusiei. Aceste două lucruri au fost prost aliniate de la începutul războiului; această nealiniere a jucat un rol important în performanța slabă a armatei ruse.

Obiectivele politice ale lui Putin în luna februarie a acestui an au fost mult mai mari decât au fost capabile să atingă micile forțe terestre și aeriene ruse, prea dezagregate. Concentrarea puterii de luptă în Donbas la jumătatea anului 2022 a fost o demonstrație că rușii au înțeles acest lucru.

Dar vedem, mai nou, un fel de „întâlnire la mijloc” între politică și armată. Din punct de vedere politic, Rusia mobilizează oamenii și industria pentru a oferi o capacitate militară mai mare pentru operațiunile militare ucrainene.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău