Nenorocirile se țin lanț de Air Moldova! Parbrizul stricat a oprit un avion în Turcia

11 Iul. 2022, 10:21
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Iul. 2022, 10:21 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Istoria se repetă. Mai mulți pasageri rămân blocați pe un aeroport din Turcia după ce una din aeronavele companiei Air Moldova, aflate pe aeroportul din Antalya staționează la sol din cauza unei defecțiuni tehnice a parbrizului aeronavei.

Astfel, cursele operate de Air Moldova vor suferi modificări de orar, orarul zborurilor fiind perturbat.

„Vă rugăm să verificați panourile informative din aeroportul de plecare, pentru a monitoriza statutul zborului dvs și ora de decolare.” se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Air Moldova.

Potrivit informațiilor, pasagerii ai căror curse se rețin, vor fi asigurați conform regulamentelor prevăzute cu apă și hrană.

Compania aeriană dă asigurări că problema urmează să fie remediată iar zborurile vor fi operate de alte aeronave, siguranța pasagerilor fiind prioritatea companiei Air Moldova.

Amintim că anterior au mai existat cazuri în care avioane Air Moldova au rămas blocate. Un caz recent a avut loc pe 4 iunie curent când un avion Air Moldova A321 cu pasageri, care urma să efectueze cursa  9U 758 Antalya-Chișinău în ziua de sâmbătă, 4 iunie curent, a fost reținut pe aeroportul din Antalya, Turcia, pentru datorii.

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău