Nu îți fie milă de bani. Lucruri pe care nu merită să faci economii

24 Mart. 2021, 06:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
24 Mart. 2021, 06:00 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Să economisești este foarte important, totuși, există situații în care este recomandat să nu faci economii. Iată care sunt acele lucruri și situații.

 1. Sănătatea dentară

Este deja cunoscut faptul că tratamentele dentare nu sunt cele mai ieftine. Cu cât problema e mai gravă, cu atât tratamentul e mai scump. Iată de ce esre recomandat să vizitați în mod regulat medicul stomatolog. Prin profilaxie, curățare regulată și tratament imediat vei cheltui mult mai puțin. Nu lăsați problema să se agraveze până la carii detare, inflamații sau dureri insuportabile.

2. Produse cosmetice pentru îngrijirea personală

Există persoane care au o piele impecabili și li se potrivește orice produs. Dar, în cazul persoanelor cu probleme precum acnee, rozacee, dermatită și altele este necesară constultația unui specialist și produse de calitate mai înaltă. De cele mai multe ori calitatea costă, de exemplu, vitamina C s-a dovedit a fi un ingredient antioxidant și anti-îmbătrânire în radicalii liberi și îmbătrânirea extrinsecă a pielii. Dar acidul ascorbic în sine este instabil și își pierde cu ușurință proprietățile, ceea ce înseamnă că totul depinde de formulă. Derivații săi eficienți pot fi costisitori, ceea ce afectează costul produselor cosmetice.

În general, dacă produsele ieftine sunt confortabile și nu provoacă consecințe negative, le puteți folosi în continuare.

3. Bilete de avion

Companiile aeriene low-cost sunt o modalitate excelentă de a călători cu un buget redus. Prin urmare, nimeni nu te va descuraja să nu le folosești. Dar aici este important să obțineți toate informațiile despre călătorie și să planificați totul corect înainte de a cumpăra bilete. Dacă nu, puteți ajunge să plătiți mult mai mult.

Există multe nuanțe atunci când zburați cu companiile aeriene low-cost. Capcanele obișnuite includ dimensiunea bagajului de mână. Dimensiunile pot fi non-standard și, dacă nu le potriviți, riscați să plătiți o parte semnificativă din prețul biletului pentru a vă transporta bunurile la bord.

O altă surpriză neplăcută poate fi aeroportul de sosire. Companiile aeriene low-cost ajung adesea la un aeroport secundar, situat suficient de departe de destinație. Dacă nu aveți norocul de a obține un autobuz ieftin sau totul este scump în țară în ansamblu, puteți plăti o mulțime de bani pentru a ajunge la hotel.

4. Finisare dură și comunicații în timpul reparației
Tapetul nu trebuie să fie italian, iar mânerele ușilor nu trebuie să fie de designer. Este foarte posibil să economisiți la acest lucru. Dar în ceea ce privește comunicațiile și mai multe finisaje de capital, este mai bine să alegeți materiale de înaltă calitate aici.

Să presupunem că economisești câteva mii pe țeavă. Și va izbucni și va inunda vecinii. Ca urmare, va trebui să refaceți reparațiile și să plătiți despăgubiri victimelor.

5. Externalizare (Outsourcing)

Se pare că a face totul singur este foarte econom. O persoană care practică în fiecare zi își va face treaba mai bine și mai repede. Ție poate să nu îți reușească din prima, poți să irosești timpul și materiale. Aceasta înseamnă că mai târziu veți merge totuși la un specialist, astfel încât acesta să refacă totul. În acest caz, costurile totale vor fi mult mai mari.

6. Odihnă

Nu trebuie să cheltuiți sute de mii în vacanță. Dar dacă evitați odihna de calitate, doar să nu cheltuiți un ban suplimentar, atunci acest lucru va duce cu siguranță la pierderi financiare. Dacă nu veți conscara suficient timp odihnei, vă puteți îmbolnăvi, iar tratamentul costă bani. În al doilea rând, fără un echilibru între muncă și odihnă, este ușor să te arzi și să devii un angajat mai puțin valoros. Este posibil să nu vă pierdeți slujba, dar este puțin probabil să obțineți o promovare sau o creștere a salariului.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău