Unde se află și cum arată clădirea din Moldova, inclusă în lista de nominalizări la un Premiul UE

24 Mart. 2021, 12:14
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
24 Mart. 2021, 12:14 // Au Bani //  MD Bani

Centrul Industriilor Creative din Chișinău ARTCOR a fost inclus pentru prima dată în istoria Republicii Moldoa, în prima listă de nominalizări la Premiul UE pentru Arhitectură Contemporană 2022 „Premiul Mies van der Rohe”, anunță Delegația Uniunii Europene la Chișinău.

Prima listă de nominalizări la Premiul UE pentru Arhitectură Contemporană 2022 „Premiul Mies van der Rohe”, include 449 de lucrări finalizate în perioada octombrie 2018 și octombrie 2020.

Lista lucrărilor include pentru prima dată ARTCOR – un proiect de cultură din Republica Moldova, care a îndeplinit criteriile de eligibilitate.

Centrul a fost dat în exploatare la 3 iunie 2019, cu o investiție de peste 13 milioane de lei. Acesta este primul și unicul Centru de excelență destinat creatorilor de conținut grafic, audio/muzical, animație, artă, film, realitate VR / AR, producție video, publicitate și alte sub sectoare din industria creativă cu potențial înalt de export.

Centru Industriilor Creative este situat în campusul Academiei Moldovei de Teatru și Arte Plastice și are circa 1.000 de metri pătrați, atât din sediul universității, precum și din curtea acestuia.

Centrul Creativ este alcătuit dintr-o jumătate de etaj și un subsol al unei clădiri existente din cadrul Facultății de Arte Plastice și o clădire nou construită din curtea Academiei.

Arhitectul acestui proiect este Maxim Calujac, care a dezvoltat un concept unic, menit să corespundă tendințelor moderne în design și să constituie un start pentru inspirația rezidenților acestui hub.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău