O comisie va număra drumurile ciuruite de cratere, ca să le declare de interes național pentru a fi reparate

03 Apr. 2024, 10:39
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
03 Apr. 2024, 10:39 // Actual //  bani.md

O comisiei guvernamentală va inspecta mai multe drumuri din țară pentru analiza traficul și utilitatea lor pentru ca ulterior să fie reabilitate, potrivit deciziei Executivului aprobată în ședința de astăzi.

„Se creează comisiile de cercetare prealabilă pentru declararea utilității publice de interes național a lucrărilor de construcție, reabilitare, modernizare şi extindere a drumurilor naționale: M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România (ocolirea or. Cimișlia și ocolirea or. Vulcănești); M5 Frontiera cu Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol – frontiera cu Ucraina (sectorul Criva-Bălți); R7 R14 – Drochia – Costești – frontiera cu România; R14 R6 – Codrul Nou – Soroca – Unguri – frontiera cu Ucraina (sectorul SorocaArionești); R33 Hînceşti – Lăpuşna – M1; R34 Hînceşti – Leova – Cahul – Giurgiulești (sectorul Cantemir-Cahul); R14.3 Drum de acces la podul Cosăuți – Yampil, inclusiv a punctului de trecere a frontierei cu infrastructura conexă”, potrivit hotărârii de Guvern.

Raportu pentru competitivitatea gloablă arată că Republica Moldova este printre statele cu cele mai proaste drumuri din regiune.

Republica Moldova are nevoie de 7 miliarde de euro pentru reabilitarea celor 6000 de km de drum din întreaga țară.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Dec. 2024, 15:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
03 Dec. 2024, 15:53 // Actual //  Ursu Victor

Sergiu Tofilat, membru al Consiliului de Observatori de la Moldovagaz, și-a exprimat dezamăgirea față de ședința publică organizată pentru a analiza impactul majorării tarifelor la gazele naturale asupra consumatorilor și economiei naționale. Într-o postare pe rețelele sociale, Tofilat a calificat discuțiile drept „sterile”, susținând că acestea au fost organizate „mai mult de ochii lumii”, fără rezultate concrete.

„Am venit cu două pagini de întrebări, dar am reușit să adresez doar două dintre ele, fără a primi răspunsuri clare. Problemele nu au dispărut nicăieri”, a declarat Tofilat.

Acesta a subliniat necesitatea unui format profesionist al discuțiilor, fără camere de luat vederi și fără populism, concentrat pe probleme concrete. Totodată, Tofilat a propus ca la finalul acestor consultări să fie formulată o listă de recomandări clare, care să stabilească măsuri concrete pentru evitarea repetării crizei.

„Dacă totul se limitează la ‘a găsi vinovatul’, fără a lua măsuri, la iarna viitoare ne vom pomeni fix în aceeași situație și vom căuta alți vinovați”, a avertizat Tofilat.

La sfârșitul ședinței au fost formulate mai multe recomandări pentru Energocom, Ministerul Energiei, Moldovagaz și ANRE. Instituțiile urmează să prezinte măsurile luate în 60 de zile.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală