Spectacol de modă africană ce va avea loc la Chișinău, cu suportul A.S.I.C.S.

02 Apr. 2024, 13:51
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
02 Apr. 2024, 13:51 // Actual //  MD Bani

Un nou eveniment plin de senzualitate și grație, care va reuni cultura africană și brandurile locale, se va desfășura, din nou, la Chișinău. „African Fashion Show for Charity”, care a ajuns la cea de-a doua ediție și care își propune colectarea de fonduri pentru dezvoltarea serviciilor de îngrijire paliativă, și-a  fixat un alt obiectiv măreț. Astfel, în urma desfășurării acestui spectacol de modă africană, organizatorii își propun să ajute și designerii tineri de la noi din țară.

YERIE MARY KAMARA PAGLIONE, fondator African Fashion Show”

„Scopul de bază al evenimentului este să ajutăm comunitatea, pentru că evenimentul nostru este unul caritabil. Noi încercăm să promovăm diversitatea a două continente cum sunt cel african și cel european. Respectiv ne dorim să fim cât mai utili prin ceea ce facem. Dar, totodată, ne dorim să promovăm lumea modei, iar în acest an ne-am propus să ajutăm designerii tineri. Să aibă acces să lucreze cu articole textile ce provin din Africa și sperăm să dezvoltăm acest lucru ca să aibă o continuitate aici, în Moldova.”

CAROLINA TULGARA, director executiv ZIPHOUSE Fashion Innovation Hub

„Propunerea venită de la Yerie de a îmbina stofe de origine africană cu idei și cu designeri moldoveni a fost o idee salutată de către mine. Scopul, de fapt, e să îmbinăm valori, tradiții, cunoștințe și experiență. De aceea, cred că vom aveam parte de ceva absolut nou pentru designerii noștri. Ne propunem să organizăm și un workshop pentru ei ca să poată acumula cât mai multă informație și cunoștințe despre o cultură absolut nouă.”

În 2023, „African Fashion Show for Charity” a fost primul eveniment de modă africană organizat în Republica Moldova și a reprezentat o oportunitate bună de a descoperi frumusețea și unicitatea culturii africane, în special cea din Sierra Leone, dar și cea din regiunile Africii de Vest. Evenimentul a fost găzduit de Muzeul Național de Istorie a Moldovei.

LIVIA ERMURACHI, director adjunct Muzeul Național de Istorie a Moldovei

„Muzeul va fi pentru a doua oară gazdă a acestui eveniment. Muzeul Național de Istorie a Moldovei este instituția care promovează, protejează și valorifică patrimoniul cultural al țării cât și patrimoniul internațional.”

Beneficiarii acestui proiect sunt „Hospices of Hope Moldova” și ZIPHOUSE Fashion Innovation Hub.

LARA MORARU, Partener African Fashion Show for Charity

Banii care vor veni din vânzare biletelor pentru acestui eveniment vor merge spre caritate și anume pentru dezvoltarea serviciilor pentru îngrijiri paliative în Republica Moldova, dar fiind un eveniment de modă am simțit că e foarte important să susținem acei tineri designeri vestimentari, potențiali tineri designeri, care vor să-și creeze propriile colecții, la fel, vom facem o donație pentru o casă de modă unde ei vor putea să vină și să-și creeze lucrurile lor. Anul acesta suntem foarte mândri că avem un partener și un sponsor general cum este Asociația A.S.I.C.S., care este sprijinul nostru, sprijinul acestei cauze nobile care ne va ajuta foarte mult, atât la desfășurarea activității, atât la organizarea acestui eveniment.”

ALEXANDRU GÎSCĂ, președintele Consiliului A.S.I.C.S

„Promovarea valorilor culturale și tradițiilor este unul dintre pilonii care se bazează în activitatea sa Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului. Astfel, am decis să contribuim la promovarea culturii africane și ca cetățenii Republicii Moldova să cunoască mai mult ce prezintă moda africană. (MUSCA) Mai ales că este un eveniment cu o conotație de caritate, banii adunați din vânzarea biletelor vor merge pentru partenerul nostru Hospices of Hope”, dar și pentru susținerea tinerilor talente din domeniul modei. Susținem pentru că ne pasă – e sloganul nostru, iar asta intenționăm să facem”.

„African Fashion Show for Charity” este o platformă pentru promovarea schimburilor culturale și a diversității. Astfel, cea de-a doua ediție a acestui spectacol este programată în data de 25 mai, iar prețul unui bilet la spectacolul de modă este de 500 de lei.

Realitatea Live

17 Apr. 2024, 11:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Apr. 2024, 11:06 // Actual //  Lupu Eduard

În cadrul emisiunii Rezoomat de la RLIVE TV, fostul premier Ion Chicu a adus în discuție procedura de concesionare a spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău, criticând faptul că aceasta nu respectă legislația și este afectată de nereguli.

Chicu a subliniat că, conform legii cu privire la întreprinderile de stat, procedura de locațiune a spațiilor comerciale trebuie să se desfășoare conform unor criterii clare și transparente, însă acest lucru nu s-ar întâmpla în cazul concesionării de la Aeroportul Chișinău. El a menționat că au fost depuse denunțuri la Procuratura Anticorupție, semnalând încălcări ale legii în desfășurarea acestui proces.

”Iarăși, facem abstracție de cifre. Acum, când îi aud pe aceștia, o să mă abțin. Care vin și spun că toată gâlceava, animozitatea în jurul acestei licitații, este din cauza că ei nu vor ca Șor să fie scos de acolo, eu vreau să întreb oamenii ce îi încurcă pe ăștia de la guvern să-l scoată pe Șor acolo”, a punctat fostul premier.

Fostul premier a susținut că este inacceptabil ca procedura de concesionare să se desfășoare în afara legii și că este necesar ca autoritățile să acționeze în conformitate cu prevederile legale pentru a asigura un proces corect și transparent. El a evidențiat faptul că procesul ar trebui să fie gestionat într-o manieră echitabilă, fără a favoriza anumite companii sau interese.

„Ce să facă următorul guvern? Pe ăștia tot așa o să-i măture? De ce să nu faci corect procedura acum? Cu atât mai mult că această companie (Lagardere n.r), din câte știm, nu este cea mai curată și strălucită, cu o istorie penibilă în România. Aici e înregistrată într-un cămin, nu știu pe unde. Despre asta este vorba”, se întreabă retoric fostul premier.

Chicu a ridicat întrebări cu privire posibilele influențe din partea anumitor actori politici. „Dumneavoastră nu vă provoacă suspiciuni faptul că asemenea active foarte atrăgătoare și care generează profituri semnificative. Deja la a doua licitație participă doar o companie. Că prima a fost a doua”, a conchis fostul premier.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău