O nouă criză amenință Europa! Americanii vor să interzică aluminiul rusesc

13 Oct. 2022, 15:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Oct. 2022, 15:47 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Biden are în vedere interzicerea completă a aluminiului rusesc, ca răspuns la escaladarea militară a Rusiei în Ucraina, potrivit Bloomberg. În rezultat, astăzi, 13 octombrie, prețul aliuminiului a ajuns să coste cu peste 7% mai mult la bursa de la Londra. Cotaţia aluminiului de referinţă a închis în creştere cu 3,3%, la 2.309 dolari pe tonă, după ce a avansat pentru scurt timp cu 7,3%, la 2.400 dolari pe tonă.

Casa Albă analizează o interdicţie totală, prin ridicarea tarifelor la niveluri atât de punitive încât ar impune o interdicţie efectivă, sau prin sancţionarea United Co Rusal International PJSC, compania care produce metalul rusesc, potrivit unor persoane familiare cu luarea deciziilor.

Casa Albă a evitat sancţionarea aluminiului rusesc la începutul invaziei ruse în Ucraina, de teamă că ar putea perturba furnizorii globali.

Dar mai sunt mai puţine produse pe care SUA şi aliaţii Ucrainei trebuie să le interzică acum, a spus Bloomberg, adăugând că discuţia de la Casa Albă cu privire la interdicţie au loc de mai multe săptămâni.

“Luăm în considerare întotdeauna toate opţiunile. Nu există nicio mişcare în acest sens deocamdată”, a spus un oficial de la Casa Albă, pentru Reuters, ca răspuns la articolul Bloomberg.

Departamentul Trezoreriei nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters.

Atacurile ruseşti cu peste 100 de rachete au ucis cel puţin 26 de persoane în Ucraina, începând de luni, când preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat ceea ce el a numit lovituri de represalii împotriva Ucrainei pentru explozia de pe podul care leagă Rusia de Crimeea.

Rusal, cel mai mare producător de aluminiu din lume în afara Chinei, nu a răspuns imediat la cererea de comentarii a Reuters.

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău