OTILIA COTRUȚA – Directoare Executivă a Grupului de presă REALITATEA: RLIVE.MD, R LIVE TV, BANI.MD, REALITATEA.MD

11 Oct. 2021, 15:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Oct. 2021, 15:47 // Actual //  Lupu Eduard

Grupul de presă Realitatea, cu deosebita plăcere, anunță despre nominalizarea dnei Otilia Cotruța în funcția de Directoare Executivă REALITATEA.

Bazându-ne pe experiența și abnegația cu care s-a dedicat domeniului mass media și de PR, ne bucurăm să-i încredințăm Otiliei Cotruța portofoliul de responsabilitate care va ține de consolidarea parteneriatelor, proiectelor de dezvoltare, marketing, PR și vânzări.

Pe parcursul a 7 ani, în calitatea sa de redactoră-șefă a platformei bani.md, Otilia Cotruța a dat dovadă de o înțelegere perfectă a valorilor mass media, independenței și a deontologiei jurnalistice.

Otilia Cotruța va face parte din echipa managementului de business al grupului, fiind susținută de managementul de conținut reprezentat de Petru Cosoi, redactor-șef online, și Irina Luca, redactoră-șefă RLIVE TV, precum și de întreaga echipă.

Exprimăm convingerea că experiența, energia și capacitatea de lucru deosebită ale Otiliei Cotruța cu siguranță va contribui la un nou nivel de dezvoltare ale platformelor realitatea.md, bani.md, rlive.md, și a televiziunii RLIVE TV.

Această decizie vine în contextul saltului de consolidare și dezvoltare a grupului Realitatea pe parcursul anului 2021, realizat prin lansarea primei televiziuni de transmisiuni în direct RLIVE TV și relansării tehnice, de redesign și de conținut ale platformelor realitatea.md, bani.md și rlive.md.

Dumitru Țîra: Mă bucur mult că dezvoltările din acest an ne-au permis să creștem și operațional și numeric. Avansarea Otiliei în această poziție este încă un pas spre dezvoltarea grupului Realitatea. Anul 2021 a adus multe surprize, dar în același timp a însemnat și un efort mare de reorganizare pe partea de conținut și în special pe partea de business.

Rezultatele au venit repede. Realitatea.md a trecut de 1 milion de unici pe lună. Bani.md și rlive.md sunt în creștere, iar RLIVE TV – prima televiziune de transmisiuni în direct, a cucerit necesitățile oamenilor de a vedea toate evenimentele în direct, fără cenzură sau comentarii.

Avem planuri mari și pentru anul 2022. Anume din acest motiv, o salut pe Otilia în noua poziție și îi urez mult succes, pentru că avem tare multe de făcut”.

Îi urăm mult succes Otiliei Cotruța în acest pas responsabil în cariera sa.

Otilia Cotruța: „Îi mulțumesc echipei REALITATEA pentru încrederea și provocarea oferită, ori aceste două elemente mă ambiționează și mai mult în a contribui la dezvoltarea întregului grup. Într-o piață în permanentă schimbare, unde concurența se dă atât la nivel de calitate, cât și la cel creativitate, ne asumăm intenția de a fi lideri ai clasamentului prin a produce impact și vizibilitate: lucruri mari, consecvent, dedicat”.

Vă mulțumim că ne citiți și ne apreciați, ceea ce ne determină să fim și mai buni în fiecare zi.


Realitatea este un grup de media electronică, lansat în 2014, format din: prima televiziune de transmisiuni în direct – RLIVE TV, platformele de știri – realitatea.md, bani.md și platforma de transmisiuni live – Rlive.md.

Platformele de știri realitatea.md, bani.md și rlive.md cumulează peste 1.000.000 vizitatori unici pe lună și peste 4.000.000 accesări pe lună, având peste 200.000 abonați pe social media (Facebook, Instagram, YouTube, Telegram, Twitter, TikTok și Ok).

RLIVE TV este prima televiziune de transmisiuni în direct ale evenimentelor publice și comerciale. RLIVE TV este distribuită la nivel național, prin intermediul celor mai mari rețele de cablu și IPTV, acumulând peste 80% din acoperirea pe țară. De asemenea, RLIVE TV este distribuită online de 11 portaluri de știri, acumulând peste 4 milioane de accesări pe lună.

Pentru anul 2022, grupul de presă Realitatea se va concentra pe dezvoltarea și extinderea grilei RLIVE TV, va lansa un portal de știri în limba rusă și un portal de lifestyle, precum și versiunea de limbă engleză a platformei realitatea.md.

 

Realitatea Live

30 Sept. 2022, 20:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Sept. 2022, 20:50 // Actual //  Lupu Eduard

Gazprom a redus livrările de gaz pentru Republica Moldova cu 30% din 1 octombrie. Exact cum s-a întâmplat în luna octombrie a anului trecut, înainte de semnarea contractului de pe 30 octombrie.

„Astăzi Moldovagaz a achitat integral avansul pentru luna septembrie către Gazprom. MoldovaGaz a primit confirmarea parțială a volumelor pentru luna octombrie. Din cele 8.06 mln m3 pe zi (pentru ambele maluri), au fost confirmate 5.7 mln m3 pe zi. În acest sens, se repetă situația din luna octombrie anul trecut, când livrările au fost limitate cu 30%. Diferența este că în acest an avem un contract semnat care trebuie respectat”, a declarat ministrul Infrastructurii Andrei Spînu.

Gazprom nu precizat care este motivul reducerii livrărilor de gaz. Experții în energetică avertizau anterior că Gazprom va recurge la șantajul energetic în lunile de iarnă, de aceea autoritățile trebuie să aibă mai multe alternative, inclusiv să facă rezerve de gaz, cel puțin pentru două luni de iarnă. Unul din motive este că Moscova este nemulțumită de formula actuală a prețului la gaz și ar vrea să schimbe prevederle contractuale, deoarece din 1 octombrie prețul de achiție al metanulu se reduce semnificativ.

În perioada lunilor de iarnă formula de calcul a prețului la gaz este 70% prețul la petrol și 30% prețul spot, iar în lunile de vară formula se inversează.

Din 1 octombrie, confrom noii formule, prețul de achiziție al metanului ar urma să ajungă la 1100 USD pe mia de metri cubi față e 1882 USD cât este în septemberie.

Traiful pentru populație este de 29,26 lei pentru metrul cub. Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban declară că până în primăvară tariful se va reduce.

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău