OTP Bank continuă să investească în modernizarea rețelei sale de sucursale

20 Oct. 2021, 15:37
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
20 Oct. 2021, 15:37 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Clienții OTP Bank din nordul țării, persoane fizice și persoane juridice, se bucură acum de asistență bancară profesionistă, comoditate și deservire impecabilă într-o nouă locație OTP Bank din orașul Fălești mai accesibilă, modernă și aliniată standardelor Grupului OTP.

Activitatea sucursalei a început în decembrie 2013, contribuind de-a lungul anilor la dezvoltarea mediului de afaceri din nordul țării, prin oferirea soluțiilor financiare adaptate fiecărui client în parte.

Inaugurarea oficială a noului sediu al sucursalei Nr.50 Fălești, situat pe strada Mihai Eminescu, nr. 2a, a avut loc în data de 19 octombrie curent, la eveniment fiind invitați clienții fideli ai sucursalei, dar și membri importanți din managementul băncii.

Svetlana Florea, directorul sucursalei OTP Bank Fălești, manevrează aptitudinile echipei și asigură funcționalitatea agilă a acestei: „Mă bucură faptul că astăzi putem răsplăti clienții noștri pentru fidelitate și alegere, prin servicii bancare prestate într-o locație atât de plăcută și comodă. Pentru mica noastră echipă, sucursala este o a doua noastră casă, aici împărtășim din grijile și victoriile noastre zilnice. Sunt onorată de succesul zilei de azi și știu că l-am meritat cu toții, pe deplin, prin faptul că ne iubim munca.”

După ani de experiență, știm exact de ce au nevoie clienții noștri: rapiditate și confort în deservire, produse simple și accesibile, aplicații moderne și performante, și nu în ultimul rând o echipă profesionistă și dedicată.

OTP Bank se află în topul băncilor din Moldova, după numărul, volumul, dar și calitatea creditelor acordate persoanelor fizice și juridice, depozitelor, dar și altor produse bancare. Calitatea produselor și serviciilor noastre este primordială și aplicăm aceleași standarde în deservire în fiecare sucursală OTP Bank, fie la sud, centru sau nordul țării. Clienții noști au încredere în noi, acesta este principalul element al parteneriatului pe care îl avem.

#mobiasbanca devine OTP Bank și continuă să susțină potențialul economic al zonei de nord a țării.” a declarat Petru Delinschi – Vicepreședinte – Director Comercial Retail Banking.

Vă așteptăm cu drag în noul sediu din or. Fălești dar și în oricare altă sucursală din țară, gata să vă oferim produse bancare de calitate.

P.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală