Paradisurile fiscale de pe insulele britanice atrag investitori. Revenirea criptomonedelor

15 Aug. 2022, 13:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Aug. 2022, 13:11 // Actual //  Lupu Eduard

Pe măsură ce lumea financiară pare să se fi îndrăgostit de bitcoin, Insulele Channel – un șir de mici teritorii britanice – oferă investitorilor cripto stimulente pentru a-și muta banii din paradisurile fiscale.

Jersey și Guernsey – situate în largul coastei franceze – atrag cripto, blockchain și alte firme fintech datorită legilor lor fiscale favorabile. Nicio insulă nu are câștiguri de capital sau impozit pe moștenire, ceea ce le face locații atractive pentru firmele de investiții.

Jersey a atras firme, inclusiv CoinShares, care gestionează active în valoare de aproximativ 3 miliarde de dolari. Grupul din Elveția a folosit Jersey pentru a-și înființa produsul tranzacționat la bursă Physical Bitcoin, susținut de cripto, în ianuarie 2021. Între timp, directorul executiv al Guernsey Finance a făcut o călătorie recentă la Miami, care s-a impus ca unul dintre cele mai cunoscute hub-uri cripto din SUA.

Acest lucru face parte dintr-un efort de a atrage investitorii cripto occidentali pe insulă și departe de paradisurile fiscale rivale precum Insulele Cayman, potrivit lui Barney Lewis, un manager de fond din Guernsey, la firma de investiții Zedra. „Concurăm direct cu Cayman și vedem migrarea fondurilor americane de acolo”, a spus el. „Investitorii brazilieni și sud-americani s-au îndrăgostit de Cayman și mută capital în Guernsey”.

Efortul Insulelor Channel de a atrage investitorii cripto a coincis cu o retragere pe scară largă a activelor digitale în ultimele nouă sau zece luni. Bitcoin a scăzut cu 49,7% până la puțin sub 24.000 de dolari în 2022, în timp ce tokenul de mare capitalizare Ethereum a scăzut cu 49,8% la sub 1.900 de dolari.

De asemenea, acțiunile s-au prăbușit în 2022, ceea ce înseamnă că investitorii tradiționali încep să se îndoiască de eficiența cripto-ului ca potențial diversificator, în special pe măsură ce inflația de consum a crescut în întreaga lume.

Există un oarecare optimism în Insulele Canalului că o abordare proactivă pentru a atrage investitorii acum va pune Jersey și Guernsey într-o poziție ideală pentru a profita de pe urma revenirii criptomonedelor, potrivit Business Insider.

Realitatea Live

24 Sept. 2022, 19:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2022, 19:46 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a revenit vineri seara, 23 septembrie, în Republica Moldova, cu un zbor low-cost, de la Berlin.

Sursa foto: Dragoș Galbur

Maia Sandu a participat la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, apoi la Adunarea Generală a ONU de la New York, iar la întoarcere s-a întâlnit cu cancelarul german Olaf Scholz.

Imagini cu Sandu au fost publicate de bloggerul Dragoș Galbur, care s-a aflat și el în avion. Maia Sandu a așteptat cursa, alături de ceilalți pasageri, timp de trei ore, din cauza unei defecțiuni la aeronavă, potrivit nordnews.md.

„Am venit de la Berlin la Chișinău împreună cu doamna președinte, cu un zbor low-cost. Nu e nicio senzație, dar pentru asta merită un respect aparte, dat fiind faptul că 30 de ani majoritatea președinților cheltuiau banii publici pe zboruri charter în lux și opulență. Banul public trebuie cheltuit cu bun simț!”, a scris Galbur, pe Facebook.

Maia Sandu s-a aflat între 18-19 septembrie la Londra, unde a luat parte la funeraliile de stat ale Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a. În zilele de 20-21 septembrie, șefa statului a fost la New York, unde a fost prezentă la Adunarea Generală a ONU, eveniment anual care pune în discuție subiecte de interes global.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău