Patentele, de neclintit! Perciun: Trebuie să facem diferența între un pensionar și unul care importă haine din Turcia

04 Nov. 2022, 13:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Nov. 2022, 13:41 // Actual //  Lupu Eduard

Patenta pentru comerț rămâne în vigoare, în condițiile în care avem o situație complicată în țară. Iar din discuțiile pe care le avem în teritoriu sunt foarte mulți oameni în etate și mici producători care vând la piață. Și în contextul actual e foarte dificil să-i forțăm să treacă la o altă formă de organizare, a declarat deputatul Dan Perciun în cadrul evenimentului „Moldova trece pe alb”.

Potrivit deputatului, trebuie să vedem ce alternativă oferim pentru acești oameni și cum diferențiem un pensionar de un importator care aducea haine de din Turcia eludând cadrul legal.

„Nu cred că trebuie să avem o abordare unică, ci să vedem cum luptăm cu evaziunea fiscală și oferi un instrument pentru persoanele care practică o mică activitatea întreprinzător. Discutăm acum cu Ministerul Muncii cum putem institui patenta îngrijitori de copii. E o relație greu de monitorizat de stat și mai degrabă am avea un regim de patentă ca măcar cu ceva ă contribuie la stat. Nu cred trebuie să avem o evaluare absolutistă”, a explicat Perciun.

Potrivit datelor Serviciului Fiscal de stat, la sfârșitul lunii septembrie numărul patentelor de întreprinzător eliberate și prelungite era de 9940, iar numărul patentelor valabile până la 30 septembrie constituia 12 531.

Autoritățile discută de peste zece ani eliminarea patentei urmare evaziunii fiscale generată de respectiva formă de activitate, însă până în prezent nu s-a reușit.

Realitatea Live

02 Oct. 2023, 07:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Oct. 2023, 07:38 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele turc Recepp Tayyip Erdogan reproşează duminică, 1 octombrie, faptul că Turcia şi-a ”respectat toate promisiunile”, spre deosebire de Uniunea Europeană, iar ”dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, n-are decât”.

”Turcia nu mai aşteaptă nimic de la Uniunea Europeană, care ne face să aşteptăm la poarta sa de peste 40 de ani”, a tunat şeful statului turc.

”Noi ne-am respectat toate promisiunile pe care le-am făcut UE, însă ei n-au respectat aproape niciuna de-a lor”, a denunţat Erdogan în sesiunea inaugurală a Parlamentului.

El a subliniat că ”nu va tolera nicio cerinţă nouă sau condiţii în procesul de aderare” a Turciei.

”Dacă nu dau înapoi în anumite nedreptăţi, ca impunerea de vize, pe care o folosesc ca pe o sancţiune latentă, dacă nu-şi corectează toate greşelile (…), atunci ei vor pierde integral dreptul de a-şi exprima aşteptări politice, economice sau militare din partea noastră”, a ameninţat el.

”Dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, va fi decizia lor”, a tunat el.

Puciul din 2016

Furia preşedintelui turc provine de la ultima hotărâre a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care a criticat săptămâna aceasta Turcia, căreia-i reproşează că a condamnat un bărbat din cauza apartenenţei la o organizaţie teroristă armată bazându-se pe simpla utilizare a aplicaţiei de mesagerie criptată ByLock.

ByLock este considerată de către Ankara un instrument de comunicare privilegiat al celor care se fac vinovaţi de puciul eşuat din 2016, soldat cu 250 de morţi, urmat de arestări masive şi epurări fără precedent în istoria modernă a Turciei.

Guvernul turc a atribuit puciul uşuat organizaţiei Fetö – acroninul folosit de Ankara pentru a desemna mişcarea predicatorului Fethullah Gülen, un fost aliat al lui Erdogan.

”Hotărârea CEDO este ultima picătură care umple paharul”, a denunţat Recepp Tayyip Erdogan.

”Membrii organizaţiei teroriste şi suţinătorii lor care sunt încurajaţi de această hotărâre nu trebuie să-şi facă speranţe zadarnice. Această hotărâre nu aduce nici alinare membrilor sceleraţi ai Fetö”, a subliniat el.
”Turcia nu va face niciun pas înapoi în lupta sa împotriva acestei bande de trădători. Ea nu va permite nicio întoarcere în trecut”, a subliniat Erdogan.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău