Patruşev, potențialul succesor al lui Putin, dezvăluie planurile Rusiei pentru Ucraina

26 Mai 2022, 07:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Mai 2022, 07:32 // Actual //  Lupu Eduard

Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patruşev, unul dintre cei mai de încredere oameni ai lui Vladimir Putin și posibil persoana care l-ar înlocui la comanda Rusiei, afirmă că Kremlinul nu a stabilit termene pentru a încheia ceea ce numește Moscova „operațiunea specială” din Ucraina.

Într-un interviu pentru ziarul „Argumentî i Faktî”, Patruşev, care a fost director al FSB – moștenitorul KGB – susține că în Ucraina „nazismul trebuie eradicat 100%, altfel se va ridica în câțiva ani, și într-o formă încă şi mai urâtă”, citează Rador și La Razon.

De asemenea, el precizează că „toate obiectivele stabilite de președintele rus vor fi îndeplinite” și face apel la faptul că „adevărul, inclusiv adevărul istoric, este de partea noastră”. Înaltul comandament recurge la cuvintele generalului Skobelev, care a spus cândva că „numai țara noastră își poate permite să lupte din compasiune. Compasiunea, dreptatea, demnitatea sunt idei puternice de unificare pe care le-am pus mereu și le vom pune în prim-plan”.

Un apropiat al lui Putin și un vechi coleg în serviciile secrete sovietice, Patruşev dă vina pe conducerea ucraineană pentru situația actuală: „Dacă Ucraina ar fi rămas independentă și nu ar fi condusă de actualul regim marionetă, obsedat de ideea aderării la NATO și UE, ar fi expulzat toate spiritele rele naziste cu mult timp în urmă”.

În viziunea sa asupra conflictului, „Occidentul are nevoie de Ucraina ca o contrapondere la Rusia și, de asemenea, ca un teren de testare pentru eliminarea armelor învechite. Alimentând ostilitățile, Statele Unite pompează bani în complexul său militar-industrial, din nou, ca în războaiele din secolul XX, rămânând de partea câștigătoare”.

Întrebat despre cuvântul „denazificare” folosit de Putin la începutul invaziei Ucrainei, acesta a spus că după cel de-al Doilea Război Mondial, denazificarea înseamnă nu doar demilitarizarea Germaniei, ci și abrogarea legilor celui de-al Treilea Reich împotriva discriminării pe criterii de rasă, naționalitate, limbă, religie și convingeri politice.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 09:55 // Actual //  Lupu Eduard

TikTok va suspenda în mod voluntar programul de recompensă al noii aplicaţii TikTok Lite, în timp ce lucrează pentru a răspunde preocupărilor UE, a declarat compania miercuri, pe platforma de socializare X, transmite CNBC.

Comisia Europeană a dat termen până miercuri inclusiv companiei deţinute de grupul chinez ByteDance să abordeze preocupările cu privire la posibila creare de dependenţă prin intermediul programului de recompense pentru copii, urmând ca în caz contrar se confrunte cu o suspendare temporară a funcţiei.

CE consideră că acest mecanism reprezintă ”riscuri grave la adresa sănătăţii mentale a utilizatorilor”.

Platforma nu a comunicat Bruxellesului, înainte de lansarea aplicaţiei, o evaluare a riscurilor, conform obligaţiilor prevăzute în cadrul noii legislaţii cu privire la serviciile digitale (DSA).

Reţeaua de socializare TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, a lansat săptămâna trecută în Franţa şi în Spania noua aplicaţie, care le permitea utilizatorilor să fie plătiţi pentru vizionarea de videoclipuri. TikTok Lite era deja disponibilă în Coreea de Sud şi Japonia.

Utilizatorii TikTok Lite cu vârste de peste 18 ani puteau „să colecteze puncte descoperind noi conţinuturi sau realizând anumite acţiuni”, au declarat reprezentanţii reţelei de socializare. Punctele astfel colectate puteau fi transformate în carduri cadou sau folosite pentru a susţine creatorii de conţinuturi.

„Recompensele variază în funcţie de sarcinile îndeplinite şi de experienţa în aplicaţie”, iar „durata maximală de vizionare a videoclipurilor recompensate este cuprinsă între 60 şi 85 de minute”, au precizat la momentul respectiv reprezentanţii TikTok.

Foarte apreciată de tineri şi de influenceri pentru videoclipurile sale care sunt adeseori dansante sau muzicale, controversata reţea de socializare TikTok a atras peste 1,5 miliarde de utilizatori la nivel mondial.

Ea este acuzată cu regularitate că găzduieşte numeroase videoclipuri de dezinformare, provocări periculoase şi imagini pornografice sau că ar fi chiar un instrument de spionaj şi de propagandă în slujba Chinei, o acuzaţie respinsă de compania ByteDance.

Comisia Europeană a demarat totodată anchete separate care vizează Meta, Snap (Snapchat), TikTok şi YouTube despre măsurile implementate de aceste companii pentru a proteja „sănătatea fizică şi mintală” a minorilor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău