Pensionarii cu un venit de până la 4000 de lei, vor primi un ajutor de 1000 de lei

31 Mart. 2021, 14:23
 // Categoria: Actual // Autor:  Fetco Veronica
31 Mart. 2021, 14:23 // Actual //  Fetco Veronica

Peste 668 mii de beneficiari de pensii și alocații sociale vor primi un ajutor financiar de 1000 de lei. Potrivit informațiilor, ajutorul financiar va fi acordat beneficiarilor de toate tipurile de pensii al căror cuantum nu depășește 4000 lei, precum și a beneficiarilor de toate tipurile de alocații sociale de stat, cu excepția alocației pentru îngrijire, însoțire și supraveghere.

CNAS precizează că suportul financiar unic va putea fi ridicat începând cu 1 aprilie, împreună cu pensia sau alocația  socială de stat. De asemenea, achitarea acestei sume se efectuează, prin modalitatea de plată selectată de beneficiar – prin instituțiile bancare sau oficiile poștale din țară la data primirii prestației sociale, scrie realitatea.md.

Cheltuielile pentru plata suportului financiar unic pentru 598904 de pensionari și 68641 beneficiari de alocații sociale de stat vor fi acoperite din transferul cu destinație specială de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale. Suma necesară pentru asigurarea acestei plăți constituie circa 668 milioane lei.

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 17:33
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 17:33 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

XY Partners anunță despre deschiderea aplicărilor pentru cea de a cincea ediție a Programului dedicat startup-urilor, XY Accelerator. Programului se va desfășura în perioada 12 septembrie – 13 decembrie 2022 și are drept scop instruirea antreprenorilor și dezvoltarea afacerilor. Astfel, proaspeții antreprenori care vor să-și dezvolte ideile de afaceri și fondatori de startup-uri au timp să aplice până la 21 august.

Iată câteva beneficii pe care le poți obține dacă aplici la program:

  • Participare la ateliere tematice pentru antreprenori și acces nelimitat la 12 cursuri despre antreprenoriat în cadrul Academiei Online.
  • Acces la o rețea extinsă de persoane care gestionează cele mai de succes companii din R. Moldova.
  • Abordare individuală a afacerii tale, suport operațional și acces gratuit la instrumente digitale necesare.
  • Mentorat din partea specialiștilor locali și internaționali.

Companiile selectate în cadrul programului vor avea posibilitatea să-și prezinte ideile și afacerea în fața investitorilor privați din cadrul comunității Business Angels Moldova (BAM), precum și a investitorilor internaționali. Eventual, cei care vor reuși să convingă investitorii ar putea obține finanțare pentru dezvoltarea ulterioară a afacerilor. 

În cadrul primelor patru ediții ale programului, companiile Teleportravel, Floral Soul, KIDDO și Unde.io au obținut investiții financiare, mentorat din partea specialiștilor locali din diverse domenii și acces la sesiuni cu experți internaționali.

Vrei să participi la cea de a cincea ediție a Programului XY Accelerator? Aplică aici

Acest program este realizat de XY Partners în cadrul EU4Moldova: Start City Cahul,  proiect finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia. 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău