Peste 80 de mii de vizitatori au petrecut la Street Food and Wine Festival, desfășurat la Chișinău

14 Iul. 2022, 19:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Iul. 2022, 19:29 // Actual //  Lupu Eduard

Cel mai îndrăgit eveniment dedicat bucătăriei în aer liber – Street Food and Wine Festival a adunat un număr record de peste 80 de mii de vizitatori pe strada pietonală Eugen Doga din Chișinău. Cea de-a treia ediție s-a desfășurat pe 8, 9 și 10 iulie, bucurând oaspeții cu experiențe gastronomice unice, un concert de excepție și atmosferă relaxantă.

Evenimentul a fost organizat de maib și Mastercard, în parteneriat cu iticket, reușind să aducă din nou voia bună și atmosfera de sărbătoare în centrul capitalei. Susținând achitarea cashless, maib și Mastercard au motivat vizitatorii să plătească utilizând cardul bancar, telefonul sau alt gadget care acceptă funcția de plată contactless, pentru care au primit și premii din partea băncii și a partenerului evenimentului Mastercard.

Tot mai mulți comercianți din întreaga țară înregistrează importante progrese pe segmentul digitalizării, acceptând și încurajând plățile cu cardul. De aceea, achitările cu cardurile maib gama le-a adus oaspeților festivalului cashback de până la 10% din partea maib și a partenerilor. Mai mult, vizitatorii au participat și la o tombolă unde au câștigat bilete la concertul de muzică simfonică „O seară în parc”, care va avea loc pe 16 iulie la Moldexpo.

Oaspeții festivalului au rămas plăcut impresionați de program și au împărtășit din emoțiile trăite la eveniment:

„A fost unul dintre cele mai bine organizate! Un enorm mulțumesc pentru terenul pentru copii cu jocurile logice și personal care monitoriza copiii! Mulțumesc pentru acest eveniment!”.

„O seară foarte frumoasă și mâncarea bună, și muzica bună, și vinul și mai bun”.

„A doua zi suntem deja aici și este minunat. Ne veselim, dansăm”.

„Toți cu nerăbdare așteaptă concertul. E bine și pentru copii pentru că în pandemie mulți au stat închiși în casă”.

„Foarte bine, emoții bune, producători locali. E super!”.

Producătorii locali veniți din toate colțurile Moldovei au preparat bucate din carne, pește, cașcavaluri, legume și fructe proaspete, precum și băuturi răcoritoare care au delectat papilele gustative și i-au făcut pe vizitatori să descopere noi arome ale vinurilor din zona de Centru și Sud a țării. Experiențele gastronomice au culminat cu un masterclass de pregătire a cărnii la grill prezentat de cunoscutul bucătar Petru Chicu.

Muzica a fost la ea acasă în toate cele trei zile de festival: începând cu Nemax și Marej pe 8 iulie, Pasha Parfeni și Satoshi pe 9 iulie, evenimentul a culminat cu un concert incendiar susținut de Zdob și Zdub & Frații Advahov, care ne-au reprezentat anul acesta la Eurovision cu piesa „Trenulețul”. Chișinăuienii s-au distrat până-n noapte pe ritmurile celor mai cunoscute piese ale artiștilor autohtoni, fredonând versurile în unison.

Maib şi Mastercard vor continua să dezvolte un parteneriat durabil cu proiecte avantajoase pentru clienţi şi iniţiative moderne care să dezvolte o economie cashless. Fii cu ochii pe pagina de Facebook maib pentru mai multe evenimente frumoase și promoții de care să te bucuri alături de cei dragi.

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 17:33
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 17:33 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

XY Partners anunță despre deschiderea aplicărilor pentru cea de a cincea ediție a Programului dedicat startup-urilor, XY Accelerator. Programului se va desfășura în perioada 12 septembrie – 13 decembrie 2022 și are drept scop instruirea antreprenorilor și dezvoltarea afacerilor. Astfel, proaspeții antreprenori care vor să-și dezvolte ideile de afaceri și fondatori de startup-uri au timp să aplice până la 21 august.

Iată câteva beneficii pe care le poți obține dacă aplici la program:

  • Participare la ateliere tematice pentru antreprenori și acces nelimitat la 12 cursuri despre antreprenoriat în cadrul Academiei Online.
  • Acces la o rețea extinsă de persoane care gestionează cele mai de succes companii din R. Moldova.
  • Abordare individuală a afacerii tale, suport operațional și acces gratuit la instrumente digitale necesare.
  • Mentorat din partea specialiștilor locali și internaționali.

Companiile selectate în cadrul programului vor avea posibilitatea să-și prezinte ideile și afacerea în fața investitorilor privați din cadrul comunității Business Angels Moldova (BAM), precum și a investitorilor internaționali. Eventual, cei care vor reuși să convingă investitorii ar putea obține finanțare pentru dezvoltarea ulterioară a afacerilor. 

În cadrul primelor patru ediții ale programului, companiile Teleportravel, Floral Soul, KIDDO și Unde.io au obținut investiții financiare, mentorat din partea specialiștilor locali din diverse domenii și acces la sesiuni cu experți internaționali.

Vrei să participi la cea de a cincea ediție a Programului XY Accelerator? Aplică aici

Acest program este realizat de XY Partners în cadrul EU4Moldova: Start City Cahul,  proiect finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia. 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău