Petrecere rusească cu gaze, radiaţii şi cocktailuri Sputnik în Europa

13 Dec. 2021, 10:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Dec. 2021, 10:05 // Actual //  Lupu Eduard

După contractele semnate în sectorul gazelor, ruşii se lansează în acorduri în domeniul tehnologiei nucleare şi vaccinurilor cu ţări din Europa.

Guvernul sârb şi compania de stat rusească Rosatom au încheiat acorduri pentru construirea unui centru pentru tehnologii nucleare şi au creat o companie mixtă pentru realizarea proiectului în Serbia, relatează Euractiv.

Acordul din domeniul nuclear prevede construirea unui centru pentru medicină nucleară în Serbia şi unităţi pentru producţia de medicamente radiofarmaceutice în această ţară în următorii trei ani.

Serbia a încheiat recent şi un contract de livrare de gaze cu Rusia, iar preşedintele sârb Aleksander Vucic a arătat că preţul gazelor ruseşti se va menţine la 270 de dolari pe 1.000 de metri cubi pentru Belgrad în următoarele şase luni, catalogând preţul drept unul „incredibil“, în condiţiile în care preţul actual al gazelor este de peste 1.000 de dolari pe metru cub.

Oficialii ruşi şi cei sârbi au convenit de asemenea să extindă şi consolideze cooperarea militară dintre cele două ţări.
Ruşii şi-au prelungit şi contractul de livrare de gaze cu Ungaria recent, iar ministrul ungar al afacerilor externe Peter Szijjarto a declarat că cei care critică ţara sa pentru cooperarea cu Rusia în domeniul energiei au eşuat să acţioneze pentru diversificarea resurselor energetice din regiune, potrivit Hungary Today.

Ungaria are o politică energetică „responsabilă“ şi a avertizat adesea în ultimii ani că aprovizionarea cu energie a Europei este în pericol, a adăugat acesta.

Ungaria a fost nevoită să semneze un nou contract cu Gazprom, care, ne place sau nu, este un jucător semnificativ în regiune, potrivit oficialului rus.

Rusia se aşteaptă de asemenea ca producţia vaccinului său Sputnik să înceapă la sfârşitul anului viitor, scrie Tass.

Creat de oamenii de ştiinţă ruşi, Sputnik V a devenit unul dintre cele mai solicitate vaccinuri din Ungaria, a declarat ambasadorul rus în Ungaria Ievgheni Stanislavov.
Până în prezent, peste 100 milioane de oameni au fost vaccinaţi cu Sputnik la nivel mondial, a adăugat acesta.

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 05:45
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 05:45 // Uncategorized //  Lupu Eduard

Unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei au lansat o nouă tactică, literalmente „prăjind” armata rusă pe front. Rușii susțin că armata ucraineană acoperă zona în care se află armata rusă cu obuze de mortier, controlând fiecare pas al mișcării ocupanților cu ajutorul unui număr mare de drone.

Tactica de conducere a armatei ucrainene se numește „izolarea zonei de luptă”. Acest lucru este raportat de armata rusă, scriind pe unul dintre cele mai populare canale militare Telegram din Federația Rusă „Martorii lui Bayraktar”.

„Într-un sat blestemat, am văzut tactica avansată a trupelor ucrainene. Se numește „izolarea zonei de luptă”. Forțele Armate ale Ucrainei folosesc un număr mare de drone zi și noapte, ridicând în aer drone cu camere termice. În scurt timp, au reușit să deschidă nodurile de apărare și rutele pentru deplasarea trupelor”, comentează rușii despre acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei.
După încheierea recunoașterii, unitățile armatei ucrainene preiau controlul deplin al focului asupra potecilor și drumurilor, suprimând cu foc de mortier orice posibilitate de deplasare a rușilor în sectorul izolat.

Sunt literalmente, fără a le oferi posibilitatea de a se mișca. Rușii blocați nu puteau evacua răniții și primi apă, mâncare și muniție.

„Părăsind satul, am simțit toate atacurile armatei ucrainene. Timp de o oră și jumătate ne-au lovit cu mortiere. Senzația nu este plăcută. Am analizat îndelung situația și am realizat că principalul factor dăunător în această tactică este frica” ​​, scrie un soldat rus.
Potrivit acestuia, în astfel de condiții, moralul ocupanților ruși scade, forțându-i să se retragă și să-și abandoneze pozițiile.Ocupantul notează că armata ucraineană folosește tactica în sectoare mici ale frontului, totuși, în curând o va putea extinde până la kilometri depărtare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău