Pierdere importantă a armatei ruse în Ucraina. Nepotul ministrului adjunct al Apărării din Rusia a fost ucis pe front

23 Mai 2022, 09:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Mai 2022, 09:24 // Actual //  Lupu Eduard

Rusia a înregistrat o pierdere importantă pe frontul din Ucraina. Presa rusă anunță că Adam Khamkhoyev, nepotul ministrului adjunct al Apărării din Rusia, Yunus-Bek Yevkurov, a fost ucis în război. El a fost comandantul companiei de asalt a armatei ruse.

Adam Khamkhoyev, comandantul companiei de asalt a armatei ruse, și-a pierdut viața pe frontul din Ucraina, într-una din luptele disputate în noaptea de 21 mai. Comandantul era nepotul adjunctului șefului Ministerului rus al Apărării, Yunus-Bek Yevkurov. Anunțul cu privire la decesul lui Khamkhoyev a fost făcut de către ucrainenii de la Ukrinform, care citează The Magas Times.

Potrivit declarațiilor, trupul neînsuflețit a lui Adam Khamkhoyev va fi transportat către orașul său natal, Karabulak, din Rusia. Aici va fi înmormântat așa cum se cuvine.

Adam Khamkhoev, nepotul adjunctului șefului Ministerului rus al Apărării, este absolvent al Școlii Superioare de Comandă Aeropurtată din Ryazan. Presa ingușă precizează că Khamkhoev a servit în unitatea militară din Ulianovsk.

Adam Khamkhoev este nepotul lui Yunus-Bek Yevkurov, ministrul adjunct al Apărării ruse din iulie 2019. Unchiul său a avut o carieră politică îndelungată, conducând timp de 12 ani Republica Ingușetia. În decembrie 2021, Yevkurov a fost promovat la rangul de general-colonel.

Rusia a înregistrat numeroase pierderi în rândul trupelor. Potrivit bilanțului oferit de Statul Major General ucrainean, au fost uciși aproximativ 28.850 de soldați ruși, dintre care mulți ofițeri, inclusiv superiori.

Autoritățile de la Kiev susțin că majoritatea soldaților ruși uciși în timpul războiului din Ucraina sunt tineri, proveniți din cele mai sărace regiuni ale Federației Ruse și adesea din minorități etnice. O mare parte dintre aceștia au vârste cuprinse între 21 și 23 de ani, iar 74 dintre ei nu aveau nici 20 de ani, precizează Mediazona.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

25 Iun. 2022, 19:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2022, 19:21 // Actual //  Lupu Eduard

Moscova consideră că acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei. Este reacția pe care a avut-o Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încercând să minimalizeze importanța acestei decizii pentru Moscova. Trebuie spus că intențiile Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană și de a ieși de sub influența rusă a fost una din cauzele care au declanșat actualul conflict.

Acordarea statutului de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei susține Moscova. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încearcă să minimalizeze importanța acestei decizii, adoptată în toiul războiului de invazie pe care rusia îl duce pe teritoriului vecinului său ucrainean, relatează AFP.

„Aceasta este o afacere internă a Europei”, a declarat Dmitri Peskov.

El a precizat, însă, că pentru Moscova este important ca aceste procese „să nu aducă mai multe probleme Rusiei (…), în relaţiile acestor ţări cu Rusia”. De asemenea, Peskov și-au exprimat speranţa că acest lucru nu va duce la o deteriorare a relaţiilor Moscovei cu Bruxellesul. Acestea se află, în prezent, la un nivel atât de scăzut „încât este foarte dificil să fie degradate mai mult”.

Tot în acest context, Dmitri Peskov a denunțat voinţa Republicii Moldova de a „deveni mai europeană ca europenii înşişi”. El a subliniat, că Turcia, stat candidat la UE de aproximativ 20 de ani, „nu a putut niciodată să înainteze mai mult. Însă, în acelaşi timp, a devenit o ţară suverană şi independentă”.

Joi, 23 iunie, într-un summit UE, la Bruxellesul a acordat statutul de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina şi Republica Moldova. Această decizie marchează începutul unui proces îndelungat şi complex, în vederea unei aderări la UE.

Georgia, care intenționează, de asemenea, să adere la UE trebuie să realizeze reforme pentru a primi statutul de stat candidat. O manifestaţie de susţinere a aspiraţiilor europene ale acestei ţări din Caucaz a fost programată în capitala georgiană, Tbilisi.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău