Un expert de la Moscova anunță că zilele lui Vladimir Putin sunt numărate

22 Mai 2022, 22:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Mai 2022, 22:49 // Actual //  Lupu Eduard

Incapacitatea forțelor sale de a înlătura amenințarea ucraineană a avut un efect suplimentar asupra sănătății lui, zvonurile despre vizitele secrete la medici fiind răspândite în jurul Kremlinului. Acum, profesorul de la University College London, Mark Galeotti, care a scris o biografie a lui Putin, spune că sfârșitul ar putea apărea în curând.

Sănătatea liderului de la Moscova

„Timpul se scurge. Va împlini 70 de ani în octombrie și este clar că nu se simte bine. „Se zvonește că ar putea avea boala Parkinson, cancer tiroidian sau cancer de sânge. Nu sunt medic, dar îl urmăresc îndeaproape pe Putin de 25 de ani și e ceva foarte ciudat. A fost ciudat să-l văd – omul care a făcut un asemenea capital politic din centura sa neagră în judo, hocheiul pe gheață și călăria cu pieptul gol – stând la comemorarea Zilei Victoriei a triumfului asupra naziștilor la Moscova, înconjurat de zece bodyguarzi și cu o pătură peste genunchi”.

Profesorul, care este autorul a 24 de cărți despre Rusia, a speculat și asupra legăturilor dintre mentalitatea actuală a lui Putin și ultimele zile ale lui Adolf Hitler în buncăr, când Aliații s-au apropiat de Berlin la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

În mod public, Kremlinul a declarat că Putin este în formă și este bine, dar măsurile sale de precauție în timpul pandemiei și utilizarea unei mese lungi pentru a se întâlni cu alți lideri politici au întărit zvonurile. Mulți oficiali militari și de securitate – precum și prietenii lui Putin – cred că liderul este pe moarte sau că este grav bolnav.

Realitatea Live

25 Iun. 2022, 19:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2022, 19:21 // Actual //  Lupu Eduard

Moscova consideră că acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei. Este reacția pe care a avut-o Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încercând să minimalizeze importanța acestei decizii pentru Moscova. Trebuie spus că intențiile Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană și de a ieși de sub influența rusă a fost una din cauzele care au declanșat actualul conflict.

Acordarea statutului de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei susține Moscova. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încearcă să minimalizeze importanța acestei decizii, adoptată în toiul războiului de invazie pe care rusia îl duce pe teritoriului vecinului său ucrainean, relatează AFP.

„Aceasta este o afacere internă a Europei”, a declarat Dmitri Peskov.

El a precizat, însă, că pentru Moscova este important ca aceste procese „să nu aducă mai multe probleme Rusiei (…), în relaţiile acestor ţări cu Rusia”. De asemenea, Peskov și-au exprimat speranţa că acest lucru nu va duce la o deteriorare a relaţiilor Moscovei cu Bruxellesul. Acestea se află, în prezent, la un nivel atât de scăzut „încât este foarte dificil să fie degradate mai mult”.

Tot în acest context, Dmitri Peskov a denunțat voinţa Republicii Moldova de a „deveni mai europeană ca europenii înşişi”. El a subliniat, că Turcia, stat candidat la UE de aproximativ 20 de ani, „nu a putut niciodată să înainteze mai mult. Însă, în acelaşi timp, a devenit o ţară suverană şi independentă”.

Joi, 23 iunie, într-un summit UE, la Bruxellesul a acordat statutul de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina şi Republica Moldova. Această decizie marchează începutul unui proces îndelungat şi complex, în vederea unei aderări la UE.

Georgia, care intenționează, de asemenea, să adere la UE trebuie să realizeze reforme pentru a primi statutul de stat candidat. O manifestaţie de susţinere a aspiraţiilor europene ale acestei ţări din Caucaz a fost programată în capitala georgiană, Tbilisi.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău