Planul de rezervă al fundației Bill & Melinda Gates. Ce se va întâmpla dacă copreședinții nu vor putea lucra împreună

08 Iul. 2021, 09:13
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Iul. 2021, 09:13 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Fundația Gates a subliniat planurile de rezervă în cazul în care copreședinții săi nu pot lucra împreună în urma divorțului lor.

Acordul îi dă lui Bill și Melinda Gates o perioadă de doi ani, după care doamna Gates ar putea demisiona din organizație.

Conform acordului, doamna Gates va primi, de asemenea, „resurse personale” de la fostul ei soț pentru propria sa acțiune caritabilă.

Dna Gates a spus că este „profund mândră” de ceea ce a realizat organizația.

Într-o declarație, ea a adăugat:

„Cred profund în misiunea fundației și rămân pe deplin angajat în calitate de copreședinte al activității sale”

Acordul vine după ce au fost ridicate semne de întrebare cu privire la viitorul organizației, atunci când cuplul a anunțat că divorțează după 27 de ani de căsătorie în luna mai.

Miliardarii conduc fundația caritabilă, care a lucrat la inițiative precum combaterea bolilor infecțioase și încurajarea vaccinărilor pentru copii.
Doamna Gates va rămâne mandatar în timpul „perioadei de încercare”, deși s-a anunțat miercuri într-o postare pe blog că fundația va recruta noi administratori pentru a-și supraveghea activitatea.

Directorul executiv al acestuia, Mark Suzman, a declarat că candidații vor fi anunțați în ianuarie anul viitor.

El a adăugat că orice fonduri primite de doamna Gates în cazul demisiei sale vor fi „complet separate de dotarea fundației, care nu ar fi afectată”.

Anunțul rezultă și din decizia recentă a investitorului miliardar Warren Buffett de a se retrage din consiliul de administrație al fundației.

El a spus anterior că „participarea sa fizică nu este în niciun fel necesară” pentru ca fundația să-și atingă obiectivele.

Warren Buffett dă mai mult 4,1 miliarde de dolari în scopuri caritabile

Divorțul de la Gates pune accentul pe temelia lor
Buffett este cofondator al Giving Pledge, alături de Bill și Melinda Gates, o campanie care încurajează filantropia miliardară.

Într-o notă adresată marți personalului Fundației Gates, a fost anunțat că cuplul va dona fundației încă 15 miliarde de dolari (10,9 miliarde de lire sterline) din averea lor personală.

Atât domnul, cât și doamna Gates au, totuși, alte fonduri caritabile, axate pe cauzele femeilor și, respectiv, pe energia verde.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală