Jeff Bezos atinge un record al averii: decizia care i-a adus 8,4 miliarde de dolari în plus la avere

08 Iul. 2021, 08:52
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Iul. 2021, 08:52 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Jeff Bezos, fondatorul gigantului Amazon, îi lasă în urmă pe bogații planetei când vine vorba de acumularea avuției. Cel mai bogat om de pe planetă a atins un record al averii de 211 miliarde de dolari.

Acțiuniile Amazon au crescut cu 4,7% marți, 6 iulie, după ce Ministerul american al Apărării a anunțat că a anulat mega-contractul pentru servicii ”cloud”, în valoare de 10 miliarde de dolari, pe care îl atribuise în 2019 companiei Microsoft, atribuire care a dat naștere unor contestații din partea Amazon, scrie Wall Street.ro.

Creșterea de 4,7% i-a adus averii lui Bezos un plus de 8,4 miliarde de dolari.

Pentagonul explică într-un comunicat că acest contract „nu mai corespunde nevoilor sale” din cauza în special a „evoluţiei cerinţelor” şi „progreselor din acest sector”, conform Agerpres.ro.

Ministerul Apărării prevede iniţierea unei noi proceduri pentru angajarea diverselor companii specializate în servicii „cloud”.

„Odată cu evoluţia mediului tehnologic a devenit clar că acest contract, întârziat mult timp, nu mai corespunde cerinţelor pentru a remedia lacunele în materie de capacităţi” ale Ministerului Apărării, a indicat un purtător de cuvânt într-un comunicat.

Acest contract important, cu o durată de 10 ani, avea ca scop modernizarea tuturor sistemelor informatice ale forţelor armate americane într-un sistem gestionat de inteligenţa artificială.

Imediat după încheierea licitaţiei în toamna anului 2019, compania Amazon, considerată iniţial drept favorită, a contestat alegerea făcută de Pentagon.

Gigantul de comerţ online, devenit expert în servicii de cloud computing, l-a acuzat pe fostul preşedinte american Donald Trump că s-ar afla în spatele alegerii Pentagonului din cauza animozităţii sale faţă de Jeff Bezos, fondatorul Amazon.

Ministerul american al Apărării intenţionează să-şi întoarcă acum privirea spre mai multe companii, începând cu Microsoft şi Amazon, singurele două grupuri „capabile să răspundă nevoilor sale” la ora actuală.

Dar ministerul va „continua să efectueze cercetări de piaţă pentru a stabili dacă şi alţi furnizori cu sediul în SUA” ar putea îndeplini cerinţele sale, potrivit AFP.

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău