Planul uriaş prin care Vladimir Putin va fi anihilat! Va fi o lovitură de proporţii. Nu mai are nicio şansă

25 Feb. 2022, 17:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Feb. 2022, 17:40 // Actual //  Lupu Eduard

Liderii Uniunii Europene au anunțat că au pregătit un nou pachet de sancțiuni economice pentru Rusia. Se încearcă lovirea în zonele sensibile, financiare, pentru Vladimir Putin. Aşa speră UE să-l oprească pe Putin din ofensiva ucraineană.

A fost aprobat pachetul de sancțiuni pe care liderii Uniunii Europene l-au pregătit pentru oficialii de la Kremlin, în frunte cu președintele Vladimir Putin. Mai întâi acest pachet include sancțiuni financiare care blochează accesul Rusiei la cele mai importante piețe de capital. „Vizăm în prezent 70 % din piața bancară rusă, dar și principalele întreprinderi deținute de stat, inclusiv în domeniul apărării”, după cum s-a anunțat pe pagina de Facebook a Comisiei Europene în România.

Sancțiuni dure venite de la liderii Uniunii Europene pentru Rusia

În ceea ce privește al doilea pilon, el vizează sectorul energetic, un domeniu economic esențial care aduce beneficii în special statului rus. „Interdicția noastră la export va afecta sectorul petrolier, împiedicând Rusia să își modernizeze rafinăriile petroliere”, mai precizează sursa citată.

În al treilea rând, se va interzice integral vânzarea de aeronave, piese de schimb și echipamente către companiile aeriene ruse. În al patrulea rând, va fi limitat accesul Rusiei la tehnologii esențiale.

„Vom împiedica accesul Rusiei la tehnologii importante de care are nevoie pentru a construi un viitor prosper”, potrivit CE.

„În fine, acționăm în domeniul vizelor. Diplomații și grupurile asociate, precum și oamenii de afaceri nu vor mai avea acces privilegiat în Uniunea Europeană”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Japonia nu mai acordă vize pentru cetățenii și organizațiile ruse

Tot la acest capitol, Japonia a anunţat, vineri, sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei pentru invazia din Ucraina, măsuri care vor viza sectorul financiar şi exporturile de componente electronice. „Vom avea un răspuns puternic”, a reacţionat ambasadorul Rusiei, Mihail Galuzin, într-o conferinţă de presă la Tokyo.

Mihail Galuzin, a spus că „regretă profund” măsurile „contraproductive” luate de Japonia, a treia forţă economică din lume, împotriva ţării sale.

Anunțul a fost făcut la finalul reuniunii liderilor G7

În plus faţă de primele sancţiuni anunţate miercuri, noile măsuri adoptate de oficialii de la Tokyo „cuprind îngheţarea unor active şi suspendarea eliberării de vize pentru persoane şi organizaţii ruse”, a anunţat vineri premierul nipon Fumio Kishida. Declarațiile au venit după o reuniune online a liderilor din G7, grupul celor mai industrializate şapte ţări.

Realitatea Live

27 Mai 2022, 14:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2022, 14:21 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova este o țara neutră și pașnica, însă țara noastră are un sector de apărare foarte slab, a comentat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu declarațiile de săptămâna trecută a oficialilor occidentali de a înarma Republica Moldova la standardele NATO.

Președinta a precizat că nu a avut discuții concrete pe acest subiect și că a văzut doar în presă declarațiile.

Cert este că Moldova are un sector de apărare destul de slab și trebuie consolidat, fortificat. Primim asistență din parte Uniunii Europene prin așa numita inițiativă de Pace și în discuțiile cu conducerea armatei o sa vedem dacă sunt alte necesități pe care le-am putea satisface din aceste ajutoare”, a explicat Sandu.

Moldova ar trebui să fie „echipată la standardele NATO” pentru a se proteja împotriva amenințării unei invazii rusești, a declarat ministrul de externe Liz Truss săptămâna trecută.

Truss a spus pentru Telegraph că sunt în curs de desfășurare discuții cu aliații despre cum poate NATO să ajute națiunile mici să se apere.

Diplomatul a mai spus că este clar că, în ciuda succesului limitat în Ucraina, președintele Vladimir Putin a păstrat „ambițiile de a crea o Rusiei mai mare”.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău