Președintele CCI a RM, Sergiu Harea, a participat la Forumul China-Germania-Europa desfășurat la Beijing

15 Mai 2024, 10:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Soroceanu Olga
15 Mai 2024, 10:13 // Actual //  Soroceanu Olga

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), Sergiu Harea, a participat la  „The China-Germany-Europe Hidden Champions Forum 2024”, care a avut loc la Beijing, China, în perioada 12-14 mai 2024. Din componența delegației au făcut parte Secretarul de Stat de la Ministerul Energiei, Corolina Novac și mai mulți producători autohtoni de vinuri Chateau Vartely, Kazayak Vin, și alte produse, precum Floare Carpet.

În cadrul forumului, Președintele CCI a RM a prezentat oportunitățile de afaceri din Republica Moldova, fiind pus un accent deosebit pe investițiile în parcurile și platformele industriale din țară, dar și pe domeniul energiei regenerabile. Sergiu Harea a avut mai multe întrevederi cu oficiali din China, inclusiv cu Liu Minqiang, Director general a Agenției de promovare a investițiilor din China, dar și oameni de afaceri, cum ar fi Li Zhang, președintele Asia Digital Group.

Totodată, președintele Camerei de Comerț și Industrie a R. Moldova a purtat discuții cu Peter Altmaier, ex-ministrul Economiei și Energeticii din Germania, mulțumindu-l pentru susținere în implementarea programului MTP (Manager Training Programme) și dezvoltarea sistemului de învățământ dual în R. Moldova după modelul german.

Participarea Președintelui Camerei la acest eveniment subliniază importanța consolidării relațiilor comerciale și investiționale dintre Republica Moldova și partenerii săi internaționali. Forumul a oferit, de asemenea, oportunitatea companiilor moldovenești de a-și prezenta produsele și de a stabili noi parteneriate comerciale.

La final, a avut loc o degustare de vinuri moldovenești, prezentate de cele două companii, Chateau Vartely și Kazayak Vin. De asemenea, s-a semnat un acord de parteneriat, prin care cele două vinării, urmează să livreze în scurt timp prima partidă de vinuri în regiunea Beijing.

Evenimentul organizat sub egida Senatului Economiei Europene și a Guvernului Popular al districtului Shunyi, reprezintă o importantă platformă pentru promovarea cooperării economice și comerciale între companiile din China, Germania și Europa.

Termenul Hidden Champions (campion ascuns) este folosit pentru a descrie companiile care au ocupat o poziție de lider pe piețele lor de nișă la nivel global, dar nu sunt bine cunoscute publicului. Germania se mândrește cu peste 1.300 de campioni ascunși, reprezentând aproximativ jumătate din totalul mondial.

Realitatea Live

25 Mai 2024, 07:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
25 Mai 2024, 07:00 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Citigroup, HSBC şi Barclays le vor cere angajaţilor să revină la birou 5 zile pe săptămână, pe măsură ce noile reglementări din domeniul financiar îngreunează lucratul remote, scrie Bloomberg.

Aceste bănci sunt cunoscute ca fiind cele mai flexibile în privinţa muncii de la distanţă, însă Financial Industry Regulatory Authority (FINRA), principalul organ de supraveghere al industriei, vrea să reinstaureze anumite reguli utilizate de pandemie.

Este vorba de nişte reglementări cu privire la supravegherea angajaţilor şi inspecţii la locul de muncă. Regulile au fost relaxate la începutul pandemiei pentru a putea oferi flexibilitate angajaţilor din industria financiară, însă acum FINRA vrea ridicarea acestor excepţii.

Mişcarea îî va afecta cel mai mult pe angajaţii Barclays, unde câteva mii de lucrători din investment banking vor trebui să se întoarcă la birou sau să călătorească pentru a se întâlni cu clienţii. Totodată, aproximativ 600 de angajaţi ai Citigroup şi 530 ai HSBC vor fi nevoiţi să revină la serviciu fizic.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău