Prietenul și cântărețul preferat al lui Dodon a reușit să scape de sancțiunile Occidentului

20 Aug. 2022, 16:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Aug. 2022, 16:16 // Actual //  Lupu Eduard

Aliatul președintelui rus Vladmir Putin, dar și prietenul fostului președinte moldovean Igor Dodon a continuat să aibă voie să intre în SUA, unde se pare că a ținut concerte în timp ce încerca să evite sancțiunile impuse de Occident.

„Aceasta este o ipocrizie tipică a oligarhilor ruși precum Philip Kirkorov – le place vacanța în Statele Unite, bucurându-se de stilul de viață luxos și de proprietățile luxoase de aici, în timp ce, în același timp, vorbesc de rău societatea americană și valorile noastre”, a declarat Rebekah Koffler, fost ofițer de informații, citat de yahoonews.com.

Potrivit rapoartelor din presa rusă, starul pop rus Philip Kirkorov a făcut recent o călătorie în SUA, în încercarea de a vinde proprietăți pentru a evita sancțiunile americane. Se pare că se află în continuare în Miami, unde deține un conac, un loc în care, în trecut, a fost în vacanță cu copiii săi și s-a lăudat cu stilul de viață luxos de acolo.

Cântărețul pop, care a câștigat de cinci ori „Cel mai bine vândut artist rus” la World Music Awards, este de multă vreme un susținător puternic al lui Putin. Într-un interviu din 2021 cu presa rusă, Kirkorov l-a numit pe Vladimir Putin „cel mai bun președinte”, încurajând în același timp rușii să se unească în jurul președintelui. El a fost un susținător timpuriu al anexării Crimeei de către Rusia în 2014.

Putin și Kirkorov au avut o lungă prietenie. În 2006, Putin și soția de atunci Ocheretnaya au participat la unul dintre concertele vedetei pop, unde Kirkorov a sărit de pe scenă pentru a-i înmâna fostei Prime Doamne flori. În 2017, Putin i-a acordat lui Kirkorov Ordinul de Onoare pentru realizările și contribuțiile sale la artele muzicale ale Rusiei. Putin i-a acordat vedetei titlul de Artist al Poporului rus, cel mai înalt premiu al țării pentru arte, anul acesta.

Secretarul de presă al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat că Kirkorov „a venit să-și susțină președintele atunci când a fost nevoie”. Dar relația lui Kirkorov cu Putin a condus la multe întrebări privind motivul pentru care i s-a permis să intre în SUA și a reușit până acum să evite sancțiunile.

„Este păcat că guvernul SUA i-a dat o viză lui Kirkorov – care stă la soare în Miami, în timp ce refugiații ucraineni sunt împrăștiați în toată Europa, încercând să găsească hrană și adăpost”, a spus Koffler.

Cântărețul rus Filip Kirkorov este bun prieten cu fostul lider al socialiștilor Igor Dodon. Kirkorov, aflat într-o vizită în Republica Moldova a cules căpșuni împreună cu Dodon. Kirkorov era întâmpinat cu pâine și sare la noi, mai ales în perioada când președinte era Igor Dodon. Acesta prefera să-i spună „bunul meu prieten”.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

23 Iul. 2024, 19:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
23 Iul. 2024, 19:00 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Banca Naţională a Ungariei (NBH) a redus marţi dobânda de politică monetară, cu 25 de puncte de bază, până la 6,75%, aşa cum se aşteptau majoritatea economiştilor intervievaţi de Reuters, care văd un spaţiu de manevră limitat pentru noi reduceri în a doua jumătate a anului, după 15 decizii consecutive de scădere a costului creditului, transmite Agerpres.

Începând din luna mai 2023 şi până în prezent, Banca Naţională a Ungariei a redus dobânda de bază cu 1.125 de puncte de bază, aducând-o la acelaşi nivel cu dobânda de politică monetară din România.

Nouă din cei 17 economişti intervievaţi de Reuters săptămâna trecută au declarat că mizează pe o reducere de 25 de puncte de bază a celei mai mari dobânzi de politică monetară din UE iar opt au spus că NBH va opta pentru menţinerea statu quo-ului.

“Piaţa valutară este îngrijorată că “porumbeii” de la NBH ar putea cere noi reduceri de dobândă în acest an sau că Guvernul ar putea face presiuni pentru reducerea costului creditului, având în vedere continua încetinire a economiei reale”, a declarat Antje Praefcke, economist la Commerzbank.

În jurul orei 12:07 GMT, forintul ungar, a doua cea mai slab performantă monedă din Europa Centrală în acest an, după coroana cehă, se tranzacţiona la un curs de 390,35 forinţi pentru un euro, o depreciere uşoară faţă de cursul de 390,15 forinţi pentru un euro înainte de anunţul NBH.

Precedentele deprecieri ale forintului au forţat banca centrală să reducă de urgenţă costului creditului, în luna octombrie 2022.

Săptămâna trecută, viceguvernatorul NBH, Barnabas Virag, a lăsat deschisă calea fie pentru o reducere de dobândă, fie pentru menţinerea statu quo-ului, însă economiştii au apreciat că inflaţia sub aşteptări şi recenta apreciere a forintului ar putea înclina balanţa în favoarea unei reduceri de dobândă.

Inflaţia de bază în Ungaria, care în primul trimestru a trecut de 25%, cel mai ridicat nivel din UE, a scăzut peste aşteptări până la 3,7% în luna iunie, de la un nivel de 4% în mai.

Chiar şi aşa, analiştii spun că spaţiul de manevră pentru noi reduceri de dobândă este unul limitat, şi prognozează că dobânda de bază va ajunge la 6,5% la finele lui 2024, ceea ce ar sugera doar o reducere de 25 de puncte de bază pe parcursul celui de-al doilea semestru.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău