Probleme pentru migranții moldoveni și georgieni! Germania se pregătește să respingă ferm cererile de azil 

31 Aug. 2023, 20:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
31 Aug. 2023, 20:21 // Actual //  Lupu Eduard

Executivul din Germania a decis să declare Georgia și Moldova țări sigure, din perspectiva cererilor de azil, astfel încât autoritățile vor putea respinge cu ușurință solicitările cetățenilor venite din aceste țări de origine, potrivit ministerului de interne. Decizia urmează să fie dezbătută și va fi supusă votului în Bundestag, parlamentul federal unicameral.

Solicitanții de azil din țări sigure se confruntă cu o revizuire accelerată a cererilor lor. Deși procesul de aplicare nu diferă de alți solicitanți, aceștia au mai puțin timp pentru a face recurs dacă sunt respinși, ceea ce nu ar opri deportarea lor.

„Ambele țări vor să adere la Uniunea Europeană. În ambele țări, oamenii nu se confruntă în mod normal cu persecuția politică (…). Deci putem reduce efectiv migrația în acest caz”, a spus Nancy Faeser, ministrul german de interne.

Mișcarea vine în timpul presiunii crescute din partea migrației ilegale în Germania. Cererile de azil în 2023 au atins trei sferturi față de nivelul de anul trecut în iulie.

Traversările ilegale în țară au crescut cu o treime față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit poliției federale. Georgienii și moldovenii au fost implicați doar în 4,5% din cereri în 2023.

Cu toate acestea, mai puțin de 1% dintre aceste cereri au fost acceptate, ceea ce înseamnă că mulți solicitanți respinși ar fi deportați mai repede.

Pentru a accelera și mai mult acest proces, Faeser speră că Germania va „încheia în curând acorduri de migrație cu Georgia și Moldova”. Cele două noi adăugări se alătură statelor membre ale Uniunii Europene, Ghana, Senegal și țărilor din Balcanii de Vest ca țări sigure. Pro Asyl, o organizație pentru drepturile civile, a criticat decizia, argumentând că cele două țări sunt departe de a fi sigure pentru toată lumea. „În Georgia, comunitatea LGBTIQ+ este sub presiune și nu este protejată de atacurile violente ale statului. Situația pentru jurnaliști este și ea îngrijorătoare. În Moldova, romii sunt excluși și discriminați”, a spus grupul într-un comunicat.

Realitatea Live

13 Iun. 2024, 17:40
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
13 Iun. 2024, 17:40 // Slider //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a acordat Uzinei Metalurgice Moldovenești (OAO „MMZ”) cel mai înalt premiu al concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” – „Zeița Calității”. Acest concurs se desfășoară pentru a 10-a oară. Scopul său este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și promovează abordări moderne ale calității.

Pentru a participa la categoria „Producția de bunuri industriale”, MMZ a prezentat un produs nou pentru Republica Moldova – armatura filetată pentru producerea suporturilor de mină, care este deja produs de câțiva ani la OAO „MMZ”. În plus, la concurs a participat întregul sortiment de produse laminate fabricate de OAO „MMZ”.

Evaluarea a inclus nu doar produsul prezentat, ci și organizarea producției și managementul calității al companiei participante la concurs.

Organizatorii afirmă că concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piețele interne și externe. Scopul concursului este popularizarea practicilor de succes în domeniul afacerilor, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune branduri de pe piața internă, precum și evidențierea celor mai competitive companii de pe piața țării.

Camera de Comerț și Industrie este o asociație nonguvernamentală creată pentru a sprijini mediul de afaceri din regiune. Ea numără peste 1100 de membri și își desfășoară activitatea în domeniile comerțului, industriei, agriculturii, transporturilor, construcțiilor, tehnologiei informației, serviciilor etc.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău