Procurorii sadici s-au luat de capul celor care s-au înfruptat din palma lui Șor! Sturza: Fugarii vor fi condamnați

21 Iul. 2022, 15:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2022, 15:25 // Actual //  Lupu Eduard

Ce este rău în faptul că fugarul Șor a întors „poporului” câteva milioane de euro?! Da, în plic, pe ascuns, cu dedicație de la duduie, dar a întors! Bani care au mers în consum și au contribuit la creșterea PIB-ului moldovenesc, constată fostul premier Ion Sturza într-o postare pe Facebook.

„Activiști”, „protestatari”, „artiști”, dar și „jurnaliști”, și „sociologi”, și simpli băgători în seamă. Cam sadici procurorii ăștia, i-au lăsat să se înfrupte, să se bucure, să creadă că totul e ok, noua vacă se poate de muls. Și, baț – finita. Și cum? Cu mascații la ușă, percheziții și perspectiva pușcăriei”, spune Sturza.

Potrivit lui, da, puțin deranj și se va spulbera această rușine națională. Nu că nu va apărea alta, că așa sunt (unii) moldovenii, dintr-o rușine în alta. Dar nu de o așa amploare.

„Un lucru mă miră, fugarii nu sunt proști. Pot să înțeleagă că astăzi în Moldova pe bune au venit alte timpuri. Cu cât mai mult insiști, cu atât mai mult în nas primești! Cu cât încerci să umilești mai mult, cu atât mai dură va fi riposta”, a punctat Sturza.

În opinia lui, fugarii vor fi judecați și condamnați în lipsa lor. Averile ilicite – confiscate. Unii vor merge la pușcărie în țările în care s-au refugiat, alții vor fi repatriați. „V-am spus, preîntâmpinat de atâtea ori, conducerea actuală a Moldovei nu are ideologie, interese. Ea are doar un credo – hoții trebuie să fie pedepsiți. Așa văd  lumea – idealist, populist. Știu, moldovenii văd altfel – „fură, dar se împarte și cu noi”. Oare? Bună împărțeală, nouă miliarde în euro, iar vouă – pachete cu hrișcă… Repet, e un experiment social rareori întâlnit în istorie. Idealismul contra răului absolut. Riscant. Dar dacă reușesc?”, se întreabă retoric fostul premier.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Populaţia Pământului ar putea atinge un maxim istoric de aproximativ 9 miliarde de locuitori. Estimările cercetătorilor

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Earth4All pentru Fundaţia Global Challenges au declarat că, dacă lumea ar face un „salt uriaş” în ceea ce priveşte investiţiile în dezvoltarea economică, educaţie şi sănătate, populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni până în 2050.
Proiecţia a folosit un nou model pentru a explora două scenarii în acest secol, iar estimarea este semnificativ mai mică decât cele ale mai multor previziuni, inclusiv cele ale Naţiunilor Unite, potrivit Independent.
În primul scenariu, în care se aşteaptă ca lumea să continue să se dezvolte economic într-un mod similar cu cel din ultimii 50 de ani, cercetătorii estimează că populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,6 în 2050, înainte de a scădea la 7 miliarde în 2100.
În cel de-al doilea scenariu – numit de cercetători „Salt uriaş” – aceştia estimează că populaţia ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni în jurul anului 2040, urmând să scadă la aproximativ 6 miliarde de oameni până la sfârşitul secolului.
Aceştia spun că o investiţie fără precedent în reducerea sărăciei, în special în educaţie şi sănătate, precum şi în securitatea alimentară şi energetică, inegalitatea şi echitatea de gen, ar putea duce la acest scenariu.
„Principala problemă a omenirii este consumul de carbon de lux şi de biosferă, nu populaţia. Locurile în care populaţia creşte cel mai rapid au amprente de mediu extrem de mici per persoană, în comparaţie cu locurile care au atins vârful de populaţie cu multe decenii în urmă”, a declarat Jorgen Randers, un alt coautor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău