Protecția Consumatorilor îi consultă grauit pe clienții trași pe sfoară de Bismobil Kitchen

23 Ian. 2023, 15:20
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Ian. 2023, 15:20 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor (ISSPNPC) oferă consultanță gratuită pentru moldovenii care au fost trași pe sfoară de Bismobil Kitchen, companie care efectua mobilă la comandă.

ISSPNPC susține că monitorizează situația creată și este aproape de consumatori pentru a le oferi consultanță gratuită și a interveni în apărarea drepturilor acestora.

„Menționăm că, în adresa Inspectoratului a parvenit deja o reclamație din partea unui consumator în legătură cu constatarea clauzelor abuzive în contractul de producere/livrare a bucătăriei, fapt pentru care, va fi citat BISMOBIL KITCHEN pentru depunerea explicațiilor și impunerea măsurilor necesare pentru protejarea intereselor economice ale consumatorilor în conformitate cu legislația în vigoare”, anunță responsabilii inspectoratului.

În cazul în care vi s-au drepturile, nu ezitați să sesizați ISSPNPC sau să telefonați  la Telefonul Consumatorului: 022 51 51 51 pentru consultanță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Amintim că, potrivit IGP, Mihail Șaran, directorul și fondatorul companiei Bismobil Kitchen a fost reținut acum câteva zile în urmă pe Aeroportul Internațional Chișinău în timp ce intenționa să păsăsească țară.  Șaran a fost reținut pentru 72 de ore, iar ulterior a fost eliberat mandat de arest pentru 20 de zile. IGP a mai precizat pentru Realitatea.md că împotriva companiei Bismobil Kitchen și a directorului Mihail Șaran sunt înregistrate 15 plângeri din partea clienților care au încheiat contracte de realizare a bucătăriilor la comandă.

Aceeași schemă a fost folosită pentru a înșela și clienții din România. 

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 10:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 10:51 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Maia Sandu este personalitatea politică din Republica Moldova în care cetățenii au cea mai mare încredere, arată un sondaj realizat de către CBS Research la comanda Comunității WatchDog.MD. Șefa statului, care a fost menționată de aproape 24% din respondenți, este urmată de fostul președinte, Igor Dodon, care a fost numit de circa 7% din persoanele intervievate.

57% din respondenți nu au putut numi o personalitate politică în care au mare încredere. Dintre cei 43% rămași, peste jumătate au numit-o pe Maia Sandu. Ea este urmată de Igor Dodon (6,9%), Ilan Șor (3,5%), Ion Ceban (2,1%), Ion Chicu (1,4%), Vladimir Voronin (1,3%) etc. Întrebarea a fost deschisă.

Sondajul arată că la capitolul pozitiv pe primul loc se situează primarul capitalei, Ion Ceban, cu un rating de imagine cumulat de 41,5%. El este urmat de președinta Maia Sandu, cu 38,6%, și ex-președintele Igor Dodon, cu 37,2%.

„La capitolul „foarte multă încredere” sunt 23%, practic același procent ca la întrebarea deschisă, cei care spun că au foarte mare încredere în Maia Sandu. Ea este urmată de Igor Dodon, cu 12,9%, și la distanță foarte mică în spate este Ion Ceban, cu 12,3%”, a menționat Valeriu Pașa.

La capitolul anti-rating, lider detașat rămâne fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc – 88%. El este urmat de liderul Partidului politic Șor, Ilan Șor – 67%. Președinta Maia Sandu are un anti-rating cumulat de aproape 59%, alături de Igor Dodon, care este practic la același nivel.

Cercetarea arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în legislativ ar accede trei formațiuni politice. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate, pentru care ar vota 23,4% alegători, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor – 22% și Partidul politic Șor – 11,3%. În același timp, aproape 20% din respondenți sunt indeciși.

Din numărul decișilor, 33,1% ar vota cu PAS. 31,1% ar vota cu BCS, iar 16% – PPȘor. La distanță mică de pragul electoral s-a situat Mișcarea Alternativa Națională, condusă de Ion Ceban, cu 4,1%.

Sondajul a fost efectuat la telefon în perioada 17-26 ianuarie, pe un eșantion de 1 001 persoane.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău