Putin mai poate să surprindă. De ce este de acord liderul de la Kremlin cu aderarea Ucrainei la UE

18 Iun. 2022, 08:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Iun. 2022, 08:08 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că nu are obiecții cu privire la aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană explicând de ce nu l-ar deranja acest lucru: „Nu avem nimic împotrivă. Nu este un bloc militar. Este dreptul oricărei țări de a adera la uniuni economice”, a spus Putin, întrebat despre perspectivele aderării Ucrainei la UE.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat vineri că Rusia nu are obiecții faţă de aderarea Ucrainei la UE, întrucât aceasta din urmă nu este o alianţă militară, spre deosebire de NATO.

„Este treaba lor, a poporului ucrainean. Spre deosebire de NATO, UE nu este o alianţă militară, aşadar în ce priveşte integrarea lor economică, alegerea le aparţine ucrainenilor”, a declarat președintele rus în timpul Forumului economic de la Sankt Petersburg.

Ucraina va fi următoarea colonie a Occidentului

Preşedintele rus a estimat că Ucraina se va transforma într-o  colonie a ţărilor occidentale dacă aderă la UE. Este părerea mea, a adăugat el. Liderul de la Kremlin s-a arătat încrezător şi faţă de revenirea pe piaţa rusească a companiilor occidentale, mai ales europene, care s-au retras în urma sancţiunilor impuse Rusiei după agresiunea asupra Ucrainei.

El a insistat pe de altă parte că ofensiva militară rusă în Ucraina nu este cauza dificultăţilor economice mondiale, în special a creşterii preţurilor la energie, acestea fiind provocate de erorile sistemice ale Occidentului, care îşi provoacă singur inflaţie prin tipărirea de bani.

„Îi auzim pe toţi vorbind despre o pretinsă inflaţie a lui Putin. Acesta este rezultatul erorilor sistemice ale administraţiei americane şi ale birocraţiei europene. Pentru ei, operaţiunea noastră este un colac de salvare care le permite să pună totul pe seama noastră”, a mai subliniat Vladimir Putin.

Putin: Relațiile dintre Rusia și Ucraina se vor normaliza după operațiunea militară

Președintele rus Vladimir Putin a declarat la Forumul Economic de la Sankt Petersburg că Rusia anticipează restabilirea relațiilor cu Ucraina după încheierea operațiunii militare din acea țară.

În timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri cu președintele Kazahstanului Kassym-Jomart Tokayev, Putin a spus: „mai devreme sau mai târziu, situația va reveni la normal”, relatează agenția TASS.

Realitatea Live

12 Aug. 2022, 09:53
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Aug. 2022, 09:53 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

McDonald’s a anunțat planuri de redeschidere a magazinelor din Ucraina, care s-au închis după invazia Rusiei. Lanțul de fast-food speră speră că redeschiderea va ajuta la restabilirea unui „mic, dar important sentiment de normalitate”.

Potrivit companiei, în următoarele luni, se vor redeschide restaurantele din Kiev și în unele zone din vestul Ucrainei care sunt considerate sigure. McDonald’s avea peste 100 de restaurante în Ucraina înainte de începerea conflictului, scrie BBC.

De atunci, compania a continuat să plătească salarii la peste 10.000 de angajați.

„Am vorbit cu angajații noștri care și-au exprimat dorința puternică de a reveni la serviciu și de a vedea restaurantele noastre din Ucraina redeschise, unde este sigur și responsabil să facem acest lucru”, a declarat vicepreședintele senior Paul Pomroy într-un mesaj postat pe site-ul firmei.

McDonald’s a spus că lucrează cu furnizorii și antreprenorii pentru a se asigura că restaurantele sunt pregătite pentru redeschidere.

KFC, Nike și Zara se numără printre celelalte mărci occidentale care pregătesc redeschiderea magazinelor.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău