Regiunea Herson din Ucraina trece la ruble începând cu 1 mai

28 Apr. 2022, 13:59
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
28 Apr. 2022, 13:59 // Actual //  MD Bani

Regiunea Herson trece la ruble începând cu 1 mai, informează presa apropiată Kremlinului, cu referire la responsabili din administrația publică locală. Conform lor, tranziția completă la valuta de stat a Rusiei se va efectua în aproximativ cinci luni, scrie Realitatea.md.

Decizia este motivată de faptul că mai multe instituții de stat ucrainene, responsabile de efectuarea plăților sociale, nu activează pe teritoriul ocupat, conform TASS. Așadar, pretextul schimbării anunțate este necesitatea achitării prestațiilor destinate persoanelor vulnerabile.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

„Oamenii rămân fără plăți, fără bani. Prin urmare, de pe 1 mai intenționăm să introducem zona de ruble, pentru a oferi asistență în primul rând pensionarilor, categoriilor vulnerabile ale populației și, bineînțeles, angajaților de stat. Intenționăm să trecem complet la ruble în următoarele 4-5 luni”, a spus el joi la postul de televiziune Rusia-24 Kiril Stremeusov, adjunct al administrației militare-civile din Herson.

Hersonul este ocupat de militari ruși de la începutul lui martie. Localnicii organizează zilnic proteste contra ocupației ruse, însă sunt alungați de pe străzile centrale cu gaze lacrimogene. Totodată, administrația de la Kiev declara anterior că Moscova ar intenționa să desfășoare până la sfârșitul primăverii un referendum în regiune și să creeze o nouă Republică Populară în țara vecină.

NOTĂ: În contextul condițiilor de război, este imposibil de verificat veridicitatea declarațiilor părților implicate în conflict!

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău