Rușii se aruncă în luptă cu arme mai ”bătrâne” decât Putin. Tehnică sovietică modernizată pentru frontul din Ucraina

10 Aug. 2022, 05:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Aug. 2022, 05:36 // Actual //  Lupu Eduard

Pentru a obține victoria în războiul împotriva Ucrainei, comandamentul militar rus a decis să arunce în luptă toate armele, cele care sunt în serviciu, precum și cele din depozite și chiar dezafectate.

Ieri, 8 august, jurnaliştii publicaţiei germane Bild au ridiculizat „noile” arme ale Forţelor Armate Ruse, pe care Putin le aruncă în luptă împotriva apărătorilor ucraineni.

Jurnaliştii au atras atenţia asupra unui videoclip filmat în autopreoclamata republică Donețk – „DPR”, în care invadatorii trag în poziţiile Forţelor Armate ale Ucrainei cu ajutorul obuzierelor D-20, care au fost adoptate de URSS în urmă cu 75 de ani. Merită să ne amintim că în 2021 Putin a împlinit 70 de ani.

Dar asta nu este tot. Într-un alt videoclip, se văd trenuri din Federația Rusă care transportă tancuri sovietice T-80 în Ucraina, care sunt în serviciu din 1978!

Până de curând, Federația Rusă a furnizat tancuri modernizate în stil sovietic pentru armata sa din Ucraina. Recent, însă, din ce în ce mai des se văd echipamente militare care au fost de mult „casate”.

Tancurile „T-80” nu au blindaj compozit, dar sunt echipate cu un sistem de ghidare demult depășit. Chiar la începutul războiului, Putin a aruncat noi tancuri împotriva Ucrainei, dar multe dintre ele au fost distruse în regiunea Harkov, inclusiv T-90.

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău