Rusia a închiriat un teren în Georgia. Președintele Vladimir Putin ar putea beneficia de un nou palat la Marea Neagră

03 Aug. 2022, 04:14
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
03 Aug. 2022, 04:14 // Actual //  bani.md

Vladimir Putin, președintele Rusiei, ar putea primi un alt palat situat la malul Mării Negre, asta pentru că autoritățile de la Moscova au cumpărat un teren imens în Georgia, acolo unde ar plănui să-l construiască. Aslan Bzhania, liderul de facto al regiunii separatiste Abhazia, a declarat că însuși Putin i-a cerut să cedeze teritoriul aflat în apropiere de orașul Pitsunda.

Federația Rusă a semnat, în secret, un contract de închiriere pe 49 de ani, prin care este cedat controlul asupra a 186 de hectare de teren, 115 hectare de apă și a unei tabere militare pentru Serviciul Federal de Protecție al lui Vladimir Putin, motiv de nemulțumire pentru localnici.

Rusia închiriază teren în Georgia pentru președintele Putin

Aslan Bzhania a transmis faptul că nu poate refuza această solicitare a Rusiei, asta pentru că Guvernul lui nu ar putea supraviețui fără ajutorul armatei ruse.

„Pot spune cu siguranță că Federația Rusă se poate descurca fără această Dacha (n.a. construcție sovietică). Dar ne putem descurca fără sprijinul Federației Ruse, al forțelor sale armate și al structurilor sale care ne păzesc granițele aici? Aceasta este o mare întrebare. Acesta este un loc în care vine principalul nostru oaspete (n.a. Vladimir Putin)”, a recunoscut Bzhania. Vladimir Putin a vizitat regiunea de cel puțin două ori până acum, în 2013 și 2017.

„Există acum noi tehnologii, noi condiții de securitate pentru persoanele protejate. În conformitate cu acest lucru, astfel de lucrări sunt, desigur, necesare acolo”, a spus Bzhania, sugerând că acolo va fi construit un nou palat pentru președintele rus, conform Insiderpaper.com.

Un alt palat al lui Putin se află în Gelendjik

Un palat în valoare de peste 1 miliard de dolari, despre care Alexei Navalnîi a spus că a fost construit pentru uzul personal al lui Vladimir Putin, se află în localitatea Gelendjik, situat la Marea Neagră. Oligarhul miliardar Arkadi Rotenberg, aflat sub sancțiunile UE și SUA, susține că proprietatea îi aparține.

Dar înregistrările deținute de baza de date Spark din Rusia indicau, din iunie 2022, că proprietatea aparține unei firme numite „Kompleks”, a cărei companie-mamă se numește „Binom”. Directorul companiei de la Binom, până în iulie anul trecut, pare să aibă un domeniu de e-mail LLCInvest.ru înregistrat. Adresa LLCinvest.ru apare încă în baza de date Spark, cea mai mare bază de date a companiilor din Rusia, ca adresă de contact.

Investigația realizată de Proiectul de Raportare a Crimei Organizate și a Corupției și a site-ul de știri Meduza a identificat un grup de 86 de companii, aparent neconectate, sau organizații fără scop lucrativ, care par să dețină active de peste 4,5 miliarde de dolari, și care au o adresă de e-mail privată comună: LLCInvest.ru.

Prietenii „binefecători” ai lui Putin

Activele care par să fie deținute de aceste organizații includ o serie de case de lux, iahturi și podgorii, legate anterior de presă cu președintele Rusiei. Compania de telecomunicații care găzduiește numele de domeniu pe serverele sale este strâns legată de Bank Rossiya, descrisă de Trezoreria SUA drept „banca personală pentru înalți oficiali ai Federației Ruse”.

Palatul de la Gelendjik este înconjurat de o podgorie de câteva hectare. Iar Alexei Navalnîi susține unul dintre hobby-urile lui Putin, scăpat de sub control la un moment dat, sunt cramele. Viile din jurul palatului de la Marea Neagră aparțin unei organizații non-profit, fondată de doi asociați ai lui Vladimir Putin, Ghenadi Timcenko și Vladimir Kolbin, ambii aflați acum sub sancțiuni occidentale.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău