Șampanie contaminată cu ecstasy, vândută online în mai multe state UE. Cum o poți recunoaște

08 Mart. 2022, 11:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Mart. 2022, 11:20 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Un lot de șampanie ce poate conține cantități mortale de ecstasy a fost semnalat în mai multe state europene. Mai multe persoane au avut de suferit, unele ajungând la spital cu complicații. Din păcate, o persoană a murit. În prezent, autoritățile pentru siguranța alimentară sunt acum în alertă.

Este vorba despre șampania de lux ”Moët & Chandon Imperial Ice 3l”. Băutura se află acum în vizorul autorităților după ce, într-un lot din au fost descoperite cantități foarte periculoase de ecstasy. În ultimele săptămâni, o persoană a murit și cel puțin 11 s-au intoxicat după ce au consumat din acest lot.

Producătorul LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, un conglomerat european specializate în mărci de lux, a avertizat autoritățile din Olanda asupra situației, precizând că nu știe cum a ajuns drogul în șampanie.

Mai multe sticle din lotul LAJ7QAB6780004, cumpărate online, au fost contaminate cu MDMA (ecstasy), subtanță care poate fi mortală chiar și în cantități foarte mici.

În avertizarea oficială transmisă de autoritățile pentru siguranța alimentară din Luxemburg, unul dintre statele UE care monitorizează atent situația, se precizează că șampania din lotul infectat nu face spumă, are o culoare mai închisă și un miros specific de lichior de anason. Din exterior, singurul indiciu este numărul lotului. Chiar și o cantitate foarte mică poate fi mortală, potrivit acestei alerte.

Din păcate, oficialii nu pot preciza câte sticle din lotul periculos mai sunt în acest moment pe piață și nici dacă alte băuturi ale aceleiași mărci ar putea sau nu conține substanțe periculoase. Nu a fost anunțat nici numele magazinului sau magazinelor online de unde a fost achiziționată băutura care a dus la decesul unei persoane.

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău