Sancțiuni împotriva Rusiei. Cine sunt fiicele lui Putin și cu ce se ocupă

07 Apr. 2022, 09:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Apr. 2022, 09:49 // Actual //  Lupu Eduard

Statele Unite au vizat miercuri băncile şi elitele ruseşti cu o nouă rundă de sancţiuni, inclusiv interzicerea americanilor de a investi în Rusia, ca răspuns la ceea ce preşedintele Joe Biden a numit „crime de război majore” comise de forţele ruseşti în Ucraina.

Noile sancţiuni au lovit Sberbank din Rusia, care deţine o treime din totalul activelor bancare din Rusia, şi Alfabank, a patra cea mai mare instituţie financiară a ţării, au declarat oficiali americani. Tranzacţiile energetice au fost exceptate de la ultimele măsuri, au precizat aceştia.

Statele Unite sancţionează, de asemenea, cele două fiice adulte ale preşedintelui rus Vladimir Putin, soţia şi fiica ministrului rus de externe Serghei Lavrov, precum şi membri de rang înalt ai Consiliului de Securitate al Rusiei, au precizat oficialii.

Putin a avut două fiice, Maria şi Katerina, din relaţia cu Lyudmila Shkrebneva cu care a fost căsătorit timp de trei decenii până la divorţul lor în 2013.

Maria s-a născut în Leningrad în 1985, iar Katerina s-a născut în Germania în 1986, când familia a locuit acolo în perioada în care tatăl ei a lucrat în KGB.

Când familia s-a mutat la Moscova, în 1996, fetele au frecventat o şcoală de limbă germană. Copiii ar fi fost scoşi de la şcoală atunci când Putin a devenit preşedinte interimar, iar profesorii i-au educat acasă.

Maria a studiat biologie la facultate şi a urmat cursurile şcolii de medicină din Moscova, în timp ce Katerina s-a specializat în studii asiatice în facultate. Ambele fete au urmat cursurile universitare sub identităţi false.

Maria, acum în vârstă de 36 de ani, este cercetător medical şi locuieşte la Moscova cu soţul ei olandez, Jorrit Faassen.

Maria şi Faassen se pare că au un copil – Putin i-a spus cineastului Oliver Stone în 2017 că este bunic. Când Stone l-a întrebat dacă s-a jucat cu nepotul său, Putin a răspuns: „Foarte rar, din păcate”.

Între timp, Katerina ar avea o viaţă de lux, locuind în apartamente de lux şi dobândind o avere.

Katerina, acum în vârstă de 35 de ani, este o dansatoare acrobatică desăvârşită şi are un post de conducere la Universitatea de Stat din Moscova.

Marea Britanie a îngheţat, de asemenea, activele Sberbank şi a declarat că va interzice importurile de cărbune rusesc până la sfârşitul acestui an, în cea mai recentă tranşă a sancţiunilor coordonate cu Statele Unite şi alţi aliaţi occidentali pentru a „înfometa maşina de război a lui Putin”.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

06 Oct. 2022, 17:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Oct. 2022, 17:51 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) anunță despre construcția a unui apeduct pentru orașele Strășeni și Călărași. Pentru proiectul de lege privind declararea utilității publice de interes național a lucrărilor de construcție a apeductului magistral Chișinău – Strășeni – Călărași și-au dat votul 53 de deputați.

Potrivit lui Andrei Spînu, apeductul va asigura transportul apei potabile către mai multe localități din centrul țării, pe o lungime de circa 53 km.

Apeductul va traversa localitățile:

  • Vatra, Ghidighici și mun. Chișinău;
  • Vorniceni, Bucovăț, Tătărești, Pănășești, Roșcani, Sireți, Gălești, Căpriana și mun. Strășeni;
  • Vărzăreștii Noi, Nișcani, Tuzara, Pitușca și or. Călărași din r. Călărași;

Proiectul este susținut financiar de Guvernul Federal German prin intermediul KfW sub formă de grant în valoare de 25 milioane de euro, iar contribuția Guvernului Republicii Moldova este de aproximativ 3 milioane de euro, prin Fondul Național de Dezvoltare Regională.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău