Bursa de Valori a Moldovei are o nouă conducere: Președintele Tudor Muravschi și vicepreședinta Ala Golban, prezentați echipei

07 Apr. 2022, 09:57
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Apr. 2022, 09:57 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Muravschi Tudor și Golban Ala, confirmați în funcțiile de Președinte, respectiv vicepreședinte al Bursei de Valori a Moldovei (BVM) de către Consiliul de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, au fost prezentați astăzi, 6 aprilie, colectivului de angajați.

Președintele Consiliului Bursei de Valori a Moldovei, dl. Cebotari Serghei, care a participat la evenimentul de prezentare, a enumerat principalele provocări ale pieței de capital și a evidențiat sarcina importantă care-i revine BVM în depășirea acestora, în același timp urând mult succes întregii echipe în executarea atribuțiilor profesionale.

Noua conducere a BVM a mulțumit pentru încrederea acordată și a dat asigurări de o activitate eficientă bazată pe cooperare cu entitățile care fac parte din infrastructura pieței de capital și cu instituțiile abilitate ale statului.

Informație suplimentară cu privire la activitatea Bursei de Valori a Moldovei poate fi accesată pe pagina web – www.bvm.md sau la nr. de contact 022 277636.

P.

Realitatea Live

01 Oct. 2023, 12:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Oct. 2023, 12:40 // Actual //  Lupu Eduard

Conform datelor recente publicate de Banca Națională a Republicii Moldova, persoanelor fizice din țară li s-au transferat mijloace bănești în valoare de 463,62 milioane USD în al treilea trimestru al anului curent, prin intermediul băncilor licențiate și sistemelor de remitere de bani. Această sumă reflectă o scădere cu 3,9% în comparație cu trimestrul II al anului 2022.

Dintre aceste transferuri, 357,72 milioane USD au fost realizate prin intermediul sistemelor de remitere de bani, bazate pe date brute. În ceea ce privește originea geografică a transferurilor, cele din țările Uniunii Europene au înregistrat o creștere de 13,3%, reprezentând 54,4% din total. În schimb, transferurile din țările Comunității Statelor Independente (CSI) au scăzut cu 43,4%, revenindu-le o pondere de 13,5%. Transferurile din alte țări au constituit 32,1% din total, înregistrând o ușoară scădere de 0,5%.

În ceea ce privește proveniența transferurilor, Germania (cei mai mulți moldoveni preferă să muncească în Germania urmare a câștigurilor mai mari față de alte state) a ocupat prima poziție cu o pondere de 14,1%, în valoare de 65,60 milioane USD, reflectând o creștere de 17,7% față de trimestrul II al anului 2022. Transferurile din Israel au totalizat 64,59 milioane USD, menținându-se la un nivel aproape similar cu aceeași perioadă a anului precedent. În schimb, transferurile din Rusia au înregistrat o scădere semnificativă de 44,6%, totalizând 59,53 milioane USD, iar cele din Franța au crescut cu 13,4%, atingând suma de 43,8 milioane USD.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău