Scandal de milioane de dolari. Tehnicienii Apple au folosit telefonul unei femei pentru a posta filmulețe indecente

08 Iun. 2021, 11:17
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Iun. 2021, 11:17 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O femeie din Oregon, SUA, a primit compensații de milioane de dolari de la Apple. Scandalul a început după ce tehnicienii care se ocupă cu reparațiile telefoanelor iPhone au încărcat imagini și videoclipuri indecente pe internet de pe un device pe care aceasta l-a trimis pentru reparații.

Potrivit documentelor, femeia a trimis iPhone-ul pentru reparații pe 14 ianuarie 2016 la un service de telefoane autorizat de Apple, numit Pegatron Technology Service din California. Tehnicienii de acolo au încărcat apoi „materiale extrem de personale și private” pe contul Facebook al femeii și pe alte site-uri, scrie The Guardian.

Videoclipurile au fost încărcate în așa fel încât părea că femeia însăși le-ar fi împărtășit, conform documentelor, provocând femeii „suferință emoțională severă”. Femeia a observat ce s-a întâmplat atunci când prietenii au văzut videoclipurile și imaginile pe Facebook.

Femeia a dat în judecată compania Apple și, în cele din urmă, a primit din partea companiei câteva milioane de dolari. Cu toate acestea, Apple nu a fost niciodată numită direct în proces. Incidentul a ieșit la iveală atunci când avocații dintr-un caz nou, fără legătură cu cel precedent, care implicau Apple și Pegatron, au făcut referire la cazul anterior. Apple a confirmat implicarea în caz într-o declarație trimisă celor de la The Guardian.

„Luăm extrem de în serios confidențialitatea și securitatea datelor clienților noștri și avem o serie de protocoale pentru a ne asigura că datele sunt protejate pe tot parcursul procesului de reparații”, a spus un purtător de cuvânt al Apple.

„Când am aflat de această încălcare flagrantă a politicilor la unul dintre furnizorii noștri în 2016, am luat măsuri imediate și de atunci am continuat să ne consolidăm protocoalele furnizorilor”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Acesta nu este primul incident în care un tehnician a fost acuzat că a furat și a postat pe internet imagini de la un client. În 2013, un client Best Buy în vârstă de 27 de ani l-a dat în judecată pe retailer după ce fotografiile de pe un computer pe care le-a adus pentru reparații au fost distribuite în online.

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 18:00 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ultimele magazine ale Domino’s Pizza din Italia au fost închise după ce firma care își opera punctele de vânzare din țară a depus faliment, scrie BBC.

Deținătorul de franciză ePizza SpA a fost lovit de pandemie, potrivit Bloomberg. Vestea ieșirii din țară a gigantului fast-food a fost sărbătorită de unii utilizatori ai rețelelor de socializare.

EPizza SpA a depus pentru prima dată faliment la începutul lunii aprilie, după ce a fost afectată de restricțiile legate de coronavirus.

Compania a mai spus că se confruntă cu o concurență tot mai mare, deoarece restaurantele tradiționale au început să livreze pizza.

Ca parte a procesului de faliment, firma a primit protecție față de creditorii săi timp de 90 de zile. Cu toate acestea, această protecție a luat sfârșit luna trecută.

Începând cu 2020, compania gestiona direct 23 de puncte de vânzare în Italia și alte șase magazine au fost administrate prin sub-francizare, potrivit documentelor de faliment.

În comparație, Marea Britanie și Irlanda au peste 1.200 de magazine, ceea ce o face cea mai mare piață Domino’s din Europa.

Cel mai mare lanț de pizza din lume are peste 18.300 de magazine în peste 90 de piețe internaționale la nivel global, majoritatea fiind administrate ca francizați.

Când a intrat în Italia în urmă cu șapte ani, Domino’s și-a propus să iasă în evidență față de producătorii tradiționali de pizza din țară, cu un serviciu cuprinzător de livrare la domiciliu și un meniu distinctiv, care include topping-uri în stil american precum ananasul.

Cu toate acestea, s-a confruntat cu o concurență din ce în ce mai acerbă în timpul pandemiei, deoarece restaurantele locale s-au înscris la platforme de livrare de alimente precum Deliveroo și Just Eat.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău