Scrisoarea incredibilă de acum 25 de ani către acţionari a lui Jeff Bezos. De la zero la peste 1,5 trilioane dolari

22 Apr. 2022, 11:14
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
22 Apr. 2022, 11:14 // Bani și Afaceri //  MD Bani

În fiecare an, Jeff Bezos – fondatorul Amazon, scrie o scrisoare către acţionari prin care detaliază ce a făcut în anul respectiv, pe ce s-a concentrat, ce realizări a avut şi mai ales care sunt planurile pentru viitor.

Bezos, care a ajuns al doilea cel mai bogat om din lume prin creşterea incredibilă a valorii companiei Amazon la 1,5 trilioane dolari, adică 1.500 de miliarde de dolari, a scris prima dată scrisoarea către acţionari în 1997, atunci când a listat compania la bursa americană.

„Vedem oportunități substanțiale pe piețele mari pe care le vizam. Această strategie nu este lipsită de riscuri: necesită investiții serioase și execuție clară împotriva liderilor de franciză consacrați”, a scris Bezos în adresarea sa către acționari.

În 1997, Amazon ajunsese la venituri de 147 milioane dolari, după ce în 1996 încasările fuseseră de 15,7 milioane de dolari. Numărul de angajaţi era de 614 în 1997, faţă de 158 în anul anterior, scrie ZF.

În aprilie 2022, în noua scrisoare către acţionari, Bezos face o trecere în revistă a vremurilor de criză şi cum s-a implicat gigantul online, dar mai ales pune accentul pe faptul că a angajat anul trecut peste 300.000 de persoane.

Acţiunile Amazon au înregistrat una dintre cele mai mari creşteri din istorie (peste 2.200%) pentru o companie atât de mare.

Creşterea valorii Amazon l-a făcut pe Bezos al doilea cel mai bogat om din lume cu o avere de 173 miliarde de dolari.

Scrisoarea lui Bezos din 2021, dar  și cea din 1997 poate fi citită AICI.

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău