Scrisoarea incredibilă de acum 25 de ani către acţionari a lui Jeff Bezos. De la zero la peste 1,5 trilioane dolari

22 Apr. 2022, 11:14
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Apr. 2022, 11:14 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

În fiecare an, Jeff Bezos – fondatorul Amazon, scrie o scrisoare către acţionari prin care detaliază ce a făcut în anul respectiv, pe ce s-a concentrat, ce realizări a avut şi mai ales care sunt planurile pentru viitor.

Bezos, care a ajuns al doilea cel mai bogat om din lume prin creşterea incredibilă a valorii companiei Amazon la 1,5 trilioane dolari, adică 1.500 de miliarde de dolari, a scris prima dată scrisoarea către acţionari în 1997, atunci când a listat compania la bursa americană.

„Vedem oportunități substanțiale pe piețele mari pe care le vizam. Această strategie nu este lipsită de riscuri: necesită investiții serioase și execuție clară împotriva liderilor de franciză consacrați”, a scris Bezos în adresarea sa către acționari.

În 1997, Amazon ajunsese la venituri de 147 milioane dolari, după ce în 1996 încasările fuseseră de 15,7 milioane de dolari. Numărul de angajaţi era de 614 în 1997, faţă de 158 în anul anterior, scrie ZF.

În aprilie 2022, în noua scrisoare către acţionari, Bezos face o trecere în revistă a vremurilor de criză şi cum s-a implicat gigantul online, dar mai ales pune accentul pe faptul că a angajat anul trecut peste 300.000 de persoane.

Acţiunile Amazon au înregistrat una dintre cele mai mari creşteri din istorie (peste 2.200%) pentru o companie atât de mare.

Creşterea valorii Amazon l-a făcut pe Bezos al doilea cel mai bogat om din lume cu o avere de 173 miliarde de dolari.

Scrisoarea lui Bezos din 2021, dar  și cea din 1997 poate fi citită AICI.

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău