Un ziar pro-Kremlin a dezvăluit câți soldați ruși au murit și dați dispăruți în Ucraina. Știrea a fost apoi ștearsă

22 Apr. 2022, 10:16
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
22 Apr. 2022, 10:16 // Actual //  bani.md

Peste 20.000 de soldați ruși au murit sau sunt dați dispăruți în Ucraina, potrivit unei publicații pro-Kremlin, care a publicat informația pe rețeaua de socializare VK, ștergând ulterior postarea.

Organul de presă pro-Kremlin Readovka spunea, în postarea ștearsă, că Ministerul rus al Apărării a transmis, în cadrul unui „briefing restrâns”, că a pierdut 13.414 soldați în Ucraina plus alți 7.000 care sunt dați dispăruți.

Potrivit sursei citate, 116 marinari au murit la bordul navei Moskva, iar peste 100 sunt încă dați dispăruți.

Chiar dacă postarea a fost ștearsă, ea a fost remarcată de mai mulți utilizatori, fiind distribuită o captură pe alte rețele de socializare.

Kevin Rothrock, editor șef la publicației de investigații Medusa, cunoscută pentru investigațiile contra puterii de la Kremlin, remarcă și asemănarea cu bilanțul făcut public acum o lună de tabloidul Komsomolskaia Pravda, care scria atunci că 9.800 de militari ruși au murit.

Ulterior, ziarul a susținut că site-ul i-a fost spart și a fost victima hackerilor, dar Kremlinul tot i-a invitat să explice de ce a publicat bilanțul.

Rușii nu au mai dat vreun bilanț oficial de aproape o lună, pe 25 martie susținând că doar 1.351 de soldați au murit în pe frontul din Ucraina.

Potrivit bilanțului transmis vineri dimineață de armata ucraineană, rușii au pierdut circa 21.200 de soldați în timpul invaziei.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

02 Dec. 2024, 14:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
02 Dec. 2024, 14:44 // Actual //  Ursu Victor

Sancțiunile impuse de SUA asupra băncilor rusești au forțat companiile din Rusia să adopte scheme mai complicate și uneori dubioase pentru efectuarea plăților către furnizorii chinezi, în condițiile în care China rămâne principalul partener comercial al Rusiei.

Pe 21 noiembrie, peste 50 de bănci rusești, inclusiv cele care mai permiteau transferuri directe către China, au fost incluse pe lista de sancțiuni a SUA. Ca răspuns, au devenit tot mai populare serviciile agenților chinezi de plată, care facilitează transferurile prin metode neconvenționale.

„O companie chineză îți propune să plătești în ruble în baza unui contract de agent, iar de restul procesului de transfer se ocupă ei”, explică un importator rus care a adoptat această metodă încă din octombrie. El susține că plățile pentru bunuri precum haine și încălțăminte din fabricile chineze au fost finalizate în doar două zile, notează The Moscow Times.

Consultanții în comerț exterior explică faptul că aceste scheme implică de obicei compensări reciproce între agenții chinezi și exportatorii ruși. În acest caz, transferurile sunt gestionate prin acorduri între părți, minimizând riscurile. Comisioanele percepute de agenți variază între 2,5% și 3% pentru bunuri nesancționate, ajungând până la 15% pentru produse sancționate sau cu utilizare dublă.

Pentru unele bănci rusești sancționate, agenții chinezi oferă comisioane de doar 1%, utilizând veniturile din exportul de materii prime rusești. Totuși, această schemă este aplicabilă doar în anumite regiuni ale Chinei și în anumite bănci care gestionează astfel de tranzacții.

O parte dintre agenți operează prin așa-numitele „scheme cargo”, aducând bunuri în Rusia fără documente legale sau prin metode de contrabandă. După sancțiunile din noiembrie, aceste metode au devenit aproape inevitabile pentru importatorii de produse sancționate sau cu dublă utilizare.

Pentru a reduce riscurile, agenții oferă asigurări împotriva pierderii sau confiscării mărfurilor, însă costul acestora poate ajunge la 15% din valoarea bunurilor. „Dacă vrei să aduci un drone avansat din China, aceasta ar putea fi cea mai sigură opțiune”, a declarat un importator.

Pentru cei care importă produse nesancționate, o altă problemă este deprecierea abruptă a rublei. Devalorizarea monedei rusești cu peste 10% a dus la oprirea temporară a livrărilor din partea unor platforme comerciale chineze și la întârzieri anunțate de furnizori, ceea ce complică și mai mult situația importurilor în Rusia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală