Se lucrează la înlăturarea lui Putin de la putere. „Succesorul” a plecat în China pentru a negocia prăbușirea regimului

22 Sept. 2022, 10:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Sept. 2022, 10:51 // Actual //  Lupu Eduard

După anunțarea mobilizării parțiale a rezerviștilor, Nikolai Patrușev, cel care se crede că este succesorul lui Putin, a plecat în China de urgență. El vrea să negocieze înlăturarea de la putere a liderului de la Kremlin, scrie ziare.com.

Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, a fugit în China pentru a negocia înlăturarea lui Putin, potrivit expertului militar ucrainean Oleg Jdanov.

Apropiații lui Putin planifică înlăturarea lui de la putere

El a precizat că vizita lui Patrușev în China este o coincidență foarte interesantă.

„Imediat după summitul Organizației de Cooperare de la Shanghai, Patrușev merge și zboară în China pe cont propriu, se presupune că pentru a rezolva problemele de securitate, dar cred că Patrușev cel mai probabil a zburat la Beijing pentru a confirma acordurile dintre Beijing și Moscova, precum și pentru a obține sprijin pentru tranzitul puterii și înlăturarea lui Putin din funcția de președinte al Rusiei”, a explicat Jdanov.

Potrivit analistului, în zilele următoare va deveni mai clar dacă informația a fost adevărată sau nu. El a mai precizat că acțiunile liderului de la Kremlin nu vor rămâne fără consecințe.

Și politologul rus Andrei Piontkovski a menționat că înfrângerea armatei ruse în regiunea Harkov nu a făcut decât să accelereze procesul de prăbușire a regimului Putin, potrivit ziare.com.

Miercuri dimineața, Vladimir Putin a cerut mobilizarea parțială a populației pentru a merge în război. Astfel, în baza decretului preşedintelui Federaţiei Ruse „vor fi chemaţi la arme în total 300.000 de rezervişti”.

Mobilizarea parțială anunțată miercuri de președintele Vladimir Putin a generat un val de nemulțumire în Rusia. Oamenii au ieșit în stradă în mai multe orașe, iar sute de protestatari au fost reținuți. Unii dintre ei au fost bătuți de forțele de ordine. Procuratura spune că protestele sunt ilegale.

Cel puțin 364 de persoane, care au protestat împotriva mobilizării parțiale decretate de Vladimir Putin, au fost reținute în 23 orașe din Rusia unde au avut loc manifestații, potrivit proiectului media pentru drepturile omului OVD-Info.

Cele mai multe arestări au fost operate în Sankt Petersburg (96 de protestatari), Moscova (89 de persoane) și Ekaterinburg (45 de oameni).Printre cei reţinuţi de poliție se numără şi jurnalişti.

Realitatea Live

05 Dec. 2022, 10:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Dec. 2022, 10:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Primul Centru de Inovare și Transfer Tehnologic din Moldova NORTEK a fost inaugurat la Bălți. Acesta are o suprafață de peste 6 mii de metri pătrați și a fost creat în cadrul Universității de Stat „Alecu Russo”. Centrul are drept scop avansarea inovațiilor, cercetarea și transformarea digitală a regiunii de nord a țării, dar și creșterea potențialului de inovare a Republici Moldova în diverse domenii ale științei.

Cei mai entuziasmați de deschiderea acestui centru sunt elevii și studenții care vin aici.

„Cel mai greu proces este de gândire a roboticii și a construcției, dar peste tot unde ai construit trebuie de programat și asta e cel mai captivant”.

„Eu am privit la televizor și am descoperit și în școală tot avem așa fel. Și am zis de ce să nu încerc. Este interesant, poate fi captivant. La unii copii le place și poate deveni o profesie”.

„Interacțiunea dintre mediul academic, studenți, elevi și industrie va facilita transferul de tehnologie din laboratoarele de cercetare științifică către sectorul real industrial.  Acolo unde ideile inovative se vor dezvolta și transforma în producție. Suntem convinși că Centrul de Inovații și Transfer Tehnologic NORTEK va deveni un adevărat generator de progres, care va aduce prosperitate societății noastre”,a declarat Natalia Gașițoi, rector al Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

NORTEK oferă acces la tehnologii performante în robotică, inteligență artificială, manufactură digitală, securitate cibernetică. Acestea urmează a fi aplicate în agricultură, industrie, servicii creative și alte sectoare ale economiei regionale.

„Cu inaugurarea unor asemenea centre sunt sigură că vom avea tot mai mulți antreprenori care își vor găsi rostul, vor crește și vor crea locuri de muncă acasă. Un asemenea spațiu modern, care are și săli de studii, și laboratoare, și incubatoare de afaceri este o șansă pentru ca toată regiunea de nord și toată țara să devină mai competitivă și să valorifice talentul și spiritul antreprenorial al tinerilor”, a punctat prim-ministra, Natalia Gavrilița.

 Centrul va susține tinerele talente în tehnologie și inginerie, va accelera start-up-urile și va dezvolta antreprenoriatul. Toate cu scopul de a spori competitivitatea economică a regiunii nord.

„ Guvernul SUA este interesat să susțină în continuare comunitatea din Bălți cu USAID tehnologia viitorului pentru a crea un HUB industrial. Sunt convins că împreună putem face din NORTEK un centru al tehnologiei și digitalizării din nordul Moldovei”, a declarat Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

„Deschiderea NORTEK va da startul unui nou capitol în dezvoltarea acestei regiuni. NORTEK va lua expertiza inginerească din sectorul industrial și cel de producere din mai multe raioane și o va completa cu inovație, creativitate, sustenabilitate și tehnologii de ultima generație”, a menționat Karin Borovic, șefa Secției Cooperare pentru Dezvoltare, Ambasada Suediei, Charge d’Affaires.

NORTEK este rezultatul unui parteneriat de succes dintre sectorul public, academic, privat și partenerii de dezvoltare, cu o valoare totală de investiții în infrastructură de 71,5 milioane lei.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău