În Sri Lanka inflația a ajuns la 70% în luna august

22 Sept. 2022, 10:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Sept. 2022, 10:43 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Rata anuală a inflației din Sri Lanka a crescut la peste 70% în august, în timp ce se confruntă cu cea mai gravă criză economică din ultimele șapte decenii.

Datele oficiale au arătat, de asemenea, că prețurile alimentelor au crescut cu 84,6% față de un an în urmă, scrie BBC. Țara nu și-a putut permite importurile cheie – inclusiv combustibil, îngrășăminte și medicamente.

Luna trecută, Banca Centrală a Sri Lanka a declarat că se așteaptă ca inflația să se reducă, pe măsură ce economia țării a încetinit, după ce a atins un vârf de aproximativ 70%.

Cifrele oficiale publicate săptămâna trecută au arătat că economia s-a contractat cu 8,4% în cele trei luni până la sfârșitul lunii august.

Înainte de pandemie, Sri Lanka era foarte dependentă de turism pentru valute străine, inclusiv dolarul american. Odată cu pandemia de COVID-19  turiștii au încetat să mai viziteze țara din cauza restricțiilor.

La începutul acestei luni, Sri Lanka a ajuns la un acord preliminar cu Fondul Monetar Internațional pentru un împrumut de 2,9 miliarde de dolari (2,6 miliarde de lire sterline). Cu toate acestea, acordul depinde de faptul că țara primește și fonduri de la creditori privați.

Sri Lanka este printre cele 10 țări din lume cu cea mai mare inflație alimentară. Experții au avertizat că creșterea prețurilor la alimente înseamnă că problemele economice pentru Sri Lanka vor continua pentru ceva timp.

Securitatea alimentară rămâne o mare îngrijorare pentru țară, mai ales că lipsa de îngrășăminte – din cauza lipsei de valută străină – a afectat semnificativ producția agricolă. Potrivit unor estimări, producția de alimente s-a redus aproape la jumătate.

Realitatea Live

26 Sept. 2023, 17:07
 // Categoria: Economie // Autor:  Trifan Stela
26 Sept. 2023, 17:07 // Economie //  Trifan Stela

Compania Paynet, cu o experiență de 15 ani pe piața de plăți din Republica Moldova,  primul fintech care a reușit să lanseze, într-un timp record, cardul de debit fizic și virtual Paynet Mastercard, este încântată să anunțe lansarea campaniei „Revoluția Transferurilor.” Această inițiativă inovatoare are scopul de a revoluționa modul în care moldovenii trimit și primesc bani din Europa și nu numai. Cu Paynet, acest lucru devine mai simplu, mai rapid și mai accesibil ca niciodată!

Doar cu Paynet poți trimite și primi bani din Europa la rechizitele IBAN EU!

Cu Paynet, ai posibilitatea de a transfera bani în mod facil și sigur către rechizitele IBAN din Europa. Asta înseamnă că acum poți să îți trimiți și să primești bani de la prieteni, familie sau parteneri de afaceri din întreaga Europă cu ușurință și la costuri reduse. Banii ajung direct pe cardul Paynet Mastercard și poți să-i utilizezi imediat pentru plăți online sau offline sau să îi retragi de la orice bancomat din țară.

Tarife incredibil de avantajoase:

  • Primești bani din Europa cu doar 1 euro direct pe cardul paynet Mastercard!
  • Expediezi bani către Europa cu un comision de 10 euro!

Aceste tarife extrem de competitive fac din Paynet alegerea perfectă pentru toți moldovenii care au legături financiare în Europa.

SPOT DIGITAL  Link: (link-ul trebuie de încărcat pe platforma Paynet)

Serviciu unic în Moldova! Paynet. Cei mai buni!

Paynet este mândru să ofere moldovenilor un serviciu de transferuri și plăți electronice de încredere și accesibil. Cu Paynet, beneficiezi de următoarele avantaje:

Card fizic și virtual:

  • Ia-ți cardul Paynet 100% online, fără comisioane de eliberare și administrare.
  • Comandă din aplicație cardul fizic cu livrare GRATUITĂ în țară sau cardul virtual, oriunde în lume.
  • Conectează mai multe carduri la un singur cont.
  • Achită în siguranță oriunde în lume, inclusiv prin Google Pay și Apple Pay.
  • Retrage bani la orice bancomat și la partenerii noștri.
  • Alimentează cardul simplu și rapid.
  • Primește orice plăți sociale pe card.

Cont IBAN gratuit:

  • Deschide un cont IBAN gratuit pentru plăți în UE.

Și dacă încă nu ai un cont sau card Paynet, ÎNREGISTREAZĂ-TE ACUM.

„Cu această campanie, ne dorim să oferim moldovenilor posibilitatea de a face transferuri și plăți într-un mod mai eficient și mai convenabil ca niciodată. Vrem să facilităm viața oamenilor și să îi ajutăm să economisească bani atunci când trimit sau primesc bani din Europa. Cu Paynet, revoluționăm modul în care Moldova se conectează cu restul lumii”, a declarat Călin Greadcenco, director executiv Paynet.

 

Despre Paynet:

Paynet este o companie cu o experiență de 15 ani pe piața de plăți din Republica Moldova,  primul fintech care a reușit să lanseze, într-un timp record, cardul de debit fizic și virtual Paynet Mastercard.

Acțiunile Paynet sunt orientare spre a facilita tranzacțiile financiare pentru toți moldovenii, Paynet oferă soluții inovatoare și accesibile pentru a satisface nevoile clienților săi.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău