Sfaturi care să te ajute să dai mai puțini bani pe cumpărături

14 Oct. 2022, 16:25
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
14 Oct. 2022, 16:25 // Au Bani //  MD Bani

Rata anuală a inflației continuă să se mențină la un nivel ridicat. Astfel, în mod automat cheltui mai mulți bani atunci când mergi la cumpărături. Problema e și mai mare, dacă venitul tău scade, sau este mic. Iată câteva sfaturi care să te ajute să dai mai puțini bani atunci când mergi la shopping.

1. Încearcă să mănânci cât mai mult acasă, chiar și înainte să pleci la cumpărături

Dacă ești tipul de persoană care obișnuiește să mănânce des în oraș, șansele de a vedea rapid rezultate bune în ceea ce privește economisirea sunt crescute. Soluția? Încearcă să gătești acasă. A devenit din ce în ce mai ușor să îți pregătești acasă chiar și multe dintre preparatele pe care le mănânci la restaurant, datorită numeroaselor rețete pe care le găsești online, inclusiv în video-uri ce îți arată tot ce trebuie să faci, pas cu pas.

Poți avea mâncarea dorită la prețuri mult mai mici și în cantități mai mari, ce îți permite să ai porții și pentru zilele următoare. Îți recomandam să încerci să mănânci chiar și înainte să pleci la cumpărături, deoarece un stomac plin diminuează riscul de a face cumpărături impulsive.

2. Pregătește o listă de cumpărături

Dacă ai plecat la cumpărături fără o direcție clară, vei ajunge să bați culoarele magazinelor aruncând în coș cât mai multe produse care nu au o destinație prestabilită, ci intră la categoria „poate voi avea nevoie”. Poți în schimb să îți faci un plan simplu înainte, cu preparatele pe care dorești să le pregătești de-a lungul săptămânii, reușind astfel să îți definitivezi o listă de cumpărături necesare, de la care e important să nu te abați.

3. Nu ignora ofertele și produsele aflate la „vânzare accelerată”

oți fi la curent cu ofertele retailerilor prin descărcarea aplicațiilor pe care aceștia le-au dezvotat. În cadrul aplicațiilor ești înștiințat în legătură cu diverse promoții și ai acces și la reduceri preferențiale. De asemenea, dacă obișnuiești să îți faci cumpărăturile seara, după serviciu, o parte dintre produsele pe care le-ai putea folosi pentru pregătirea mesei le poți găsi cu reduceri consistente, deoarece se apropie de data de expirare.

Realitatea Live

23 Iun. 2024, 09:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Iun. 2024, 09:06 // Actual //  Lupu Eduard

Maria Căpâlnaș, o femeie din România, deține o colecție impresionantă de mașini de lux în garajul său, printre care se află și un Rolls Royce Cullinan roz, unic în țară. Această bijuterie pe patru roți a fost un cadou de la soțul ei, Don Pedro, un cunoscut dezvoltator imobiliar. Cei doi s-au căsătorit anul trecut și au împreună o fetiță, moment în care Maria a primit acest cadou în valoare de jumătate de milion de euro.

Pe lângă Rolls Royce Cullinan, Maria Căpâlnaș mai deține un Rolls Royce Ghost, evaluat la 350.000 de euro. Garajul său este completat de două Bentley-uri: un Bentley Bentayga în valoare de 250.000 de euro și un Bentley Continental cu același preț. Deși aceste mașini sunt de obicei conduse de șoferi profesioniști, Maria preferă să fie la volan, bucurându-se de fiecare călătorie.

Pe lângă pasiunea pentru mașini, Maria Căpâlnaș are și o colecție impresionantă de genți de lux. Se estimează că valoarea întregii colecții de genți depășește 1,5 milioane de euro, cu piese individuale ce ajung la prețuri de 100.000 de euro.

Don Pedro, soțul Mariei, are 63 de ani și este unul dintre cei mai potenți oameni de afaceri din București, fiind responsabil pentru construirea a peste 10.000 de apartamente. Generozitatea și succesul său în afaceri se reflectă în stilul de viață opulent al soției sale, Maria Căpâlnaș.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău