Sfaturi care să te ajute să dai mai puțini bani pe cumpărături

14 Oct. 2022, 16:25
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Oct. 2022, 16:25 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rata anuală a inflației continuă să se mențină la un nivel ridicat. Astfel, în mod automat cheltui mai mulți bani atunci când mergi la cumpărături. Problema e și mai mare, dacă venitul tău scade, sau este mic. Iată câteva sfaturi care să te ajute să dai mai puțini bani atunci când mergi la shopping.

1. Încearcă să mănânci cât mai mult acasă, chiar și înainte să pleci la cumpărături

Dacă ești tipul de persoană care obișnuiește să mănânce des în oraș, șansele de a vedea rapid rezultate bune în ceea ce privește economisirea sunt crescute. Soluția? Încearcă să gătești acasă. A devenit din ce în ce mai ușor să îți pregătești acasă chiar și multe dintre preparatele pe care le mănânci la restaurant, datorită numeroaselor rețete pe care le găsești online, inclusiv în video-uri ce îți arată tot ce trebuie să faci, pas cu pas.

Poți avea mâncarea dorită la prețuri mult mai mici și în cantități mai mari, ce îți permite să ai porții și pentru zilele următoare. Îți recomandam să încerci să mănânci chiar și înainte să pleci la cumpărături, deoarece un stomac plin diminuează riscul de a face cumpărături impulsive.

2. Pregătește o listă de cumpărături

Dacă ai plecat la cumpărături fără o direcție clară, vei ajunge să bați culoarele magazinelor aruncând în coș cât mai multe produse care nu au o destinație prestabilită, ci intră la categoria „poate voi avea nevoie”. Poți în schimb să îți faci un plan simplu înainte, cu preparatele pe care dorești să le pregătești de-a lungul săptămânii, reușind astfel să îți definitivezi o listă de cumpărături necesare, de la care e important să nu te abați.

3. Nu ignora ofertele și produsele aflate la „vânzare accelerată”

oți fi la curent cu ofertele retailerilor prin descărcarea aplicațiilor pe care aceștia le-au dezvotat. În cadrul aplicațiilor ești înștiințat în legătură cu diverse promoții și ai acces și la reduceri preferențiale. De asemenea, dacă obișnuiești să îți faci cumpărăturile seara, după serviciu, o parte dintre produsele pe care le-ai putea folosi pentru pregătirea mesei le poți găsi cu reduceri consistente, deoarece se apropie de data de expirare.

Realitatea Live

28 Ian. 2023, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Ian. 2023, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

Taylor Sheridan, creatorul seriei de succes Yellowstone şi a prequel-ului său, 1883 şi 1923, a dovedit că sfatul pe fiecare scriitor primeşte: ‘Scrie despre ceea ce cunoşti’, este bine de urmat, după cum scrie Daily Mail, într-un articol despre parcursul său atipic.
El a scris despre viaţa emoţionantă a unui cowboy – una cu care el este foarte familiar. Este o viaţă pe care a trăit-o în fiecare zi, nu doar ca un copil, ci şi acum – în ciuda faptului că este unul dintre cele mai mari nume din Hollywood, scrie businessmagazin.ro.

El, soţia sa de 10 ani, Nicole, şi fiul lor, Gus, trăiesc în Texas, unde deţine mai multe ferme, unde îşi creşte caii şi vitele.
Conexiunea lui Sheridan cu acest mod de viaţă fără îndoială oferă o inspiraţie nesfârşită pentru spectacolul său despre Duttons, o familie de fermieri care administrează cea mai mare fermă din SUA. Actorul-scenarist dovedeşte că poţi transforma viaţa de zi cu zi pe care o duci în recunoaştere critică, în armate de fani şi în venituri de sute de milioane de dolari.

Yellowstone a fost ignorat la premiile Golden Globe din momentul lansării sale din 2018, dar drama western modernă a fost finalmente nominalizată pentru o statuetă în ultimul an, iar Kevin Costner a şi câştigat premiul pentru „Cel mai bun actor într-o serie de dramă” pentru rolul său ca John Dutton, patriarhul familiei.Serialul a fost inclus în lista celor mai urmărite pe platformele de streaming. În acelaşi timp, în clasamentul transmisiunilor TV, Yellowstone a luat primul loc, învingând America’s Got Talent, iar 1923 a ajuns pe locul şapte.

Toate aceste realizări nu ar fi fost posibile fără parcursul atipic al scenaristului seriilor.

Sheridan s-a născut în Cranfills Gap, un orăşel situat la sud-vest de Dallas, cu o populaţie de sub 300 de locuitori, unde familia sa avea o fermă. După divorţul părinţilor săi, mama sa a vândut ferma şi s-a mutat în Wyoming, potrivit revistei Fort Worth Magazine. Şi-a petrecut verile şi weekend-urile călărind caii. În anii ‘90, Sheridan a studiat teatrul la Texas State University, deşi se spune că şi-a dorit să devină şeriful oraşului său natal, dar a renunţat şi s-a mutat în Austin.
Acolo tundea peluze şi vopsea case pentru bani, când a fost descoperit de o agenţie de talent din Chicago, în timp ce căuta un loc de muncă într-un mall. Aceştia i-au cumparat un bilet de avion, dar el l-a vândut şi a folosit banii pentru a conduce camionul său până în Chicago, deoarece nu-i plăcea să zboare, potrivit Austin American-Statesman.

Cariera lui ca actor l-a dus la New York şi apoi la Los Angeles, unde a continuat să aibă dificultăţi financiare. În acea perioadă, nu câştiga mulţi bani, aşa că a locuit într-un camion şi a închiriat un cort pe o rezervaţie unde locuiau prietenii lui, la nord de LA. „Am fost foarte sărac, dar am ales să nu renunţ şi să nu mă întorc acasă”, a spus Sheridan. Este o schimbare radicală faţă de acum, când generează mai mult de 1 miliard de dolari în show-uri TV, potrivit Australian Financial Review.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău