Guvernul olandez a îngheţat patentele companiilor de gaze şi petrol Gazprom, Rosneft şi Transneft

14 Oct. 2022, 13:54
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
14 Oct. 2022, 13:54 // Actual //  MD Bani

Guvernul olandez a îngheţat patentele companiilor de gaze şi petrol Gazprom, Rosneft şi Transneft, ceea ce face dificil ca aceste companii ruseşti să poată face afaceri în Ţările de Jos, şi le permite celor olandeze că recreeze produsele care fuseseră brevetate, fără consecinţe legale, relatează agenţia EFE.

Gazprom, Rosneft şi Transneft s-au aflat pe lista sancţiunilor europene după ce Rusia a invadat Ucraina, în februarie, ceea ce înseamnă că activele lor sunt îngheţate, inclusiv cele şase patente pe care aceste companii le deţin în Ţările de Jos, conform postului public de televiziune NOS, care citează Oficiul de Brevete.

Patentele protejează produse precum senzori seismici, proiecte de turbine de gaze şi alte invenţii realizate de angajaţii companiilor ruseşti menţionate, dar, odată îngheţate aceste patente, companiile olandeze pot acum să recreeze produsele respective fără consecinţe legale, scrie Agerpres.

Patentele protejează prin lege împotriva imitaţiilor proiectele şi invenţiile companiilor care le-au creat şi, dacă alte companii vor să le utilizeze, trebuie să obţină acordul titularului de brevet şi să îi plătească redevenţele legate de această licenţă, ceea ce generează venituri companiilor deţinătoare de brevete.

De asemenea, companiile pot utiliza brevetele drept garanţie pentru a obţine un împrumut de la bancă, iar asta nu mai este posibil dacă patentele sunt îngheţate, ceea ce complică posibilităţile companiile ruseşti de a face afaceri în Ţările de Jos, mai scrie EFE.

Pe de altă parte, companiile olandeze încearcă să renunţe la patentele lor din Rusia, a precizat avocatul pentru brevete Robbert-Jan de Lang, deoarece menţinerea acestora presupune costuri care nu sunt necesare, deoarece şi Moscova a suspendat în martie protejarea patentelor „din ţările neprietenoase”, pe această listă aflându-se şi Ţările de Jos.

Realitatea Live

23 Iun. 2024, 09:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Iun. 2024, 09:06 // Actual //  Lupu Eduard

Maria Căpâlnaș, o femeie din România, deține o colecție impresionantă de mașini de lux în garajul său, printre care se află și un Rolls Royce Cullinan roz, unic în țară. Această bijuterie pe patru roți a fost un cadou de la soțul ei, Don Pedro, un cunoscut dezvoltator imobiliar. Cei doi s-au căsătorit anul trecut și au împreună o fetiță, moment în care Maria a primit acest cadou în valoare de jumătate de milion de euro.

Pe lângă Rolls Royce Cullinan, Maria Căpâlnaș mai deține un Rolls Royce Ghost, evaluat la 350.000 de euro. Garajul său este completat de două Bentley-uri: un Bentley Bentayga în valoare de 250.000 de euro și un Bentley Continental cu același preț. Deși aceste mașini sunt de obicei conduse de șoferi profesioniști, Maria preferă să fie la volan, bucurându-se de fiecare călătorie.

Pe lângă pasiunea pentru mașini, Maria Căpâlnaș are și o colecție impresionantă de genți de lux. Se estimează că valoarea întregii colecții de genți depășește 1,5 milioane de euro, cu piese individuale ce ajung la prețuri de 100.000 de euro.

Don Pedro, soțul Mariei, are 63 de ani și este unul dintre cei mai potenți oameni de afaceri din București, fiind responsabil pentru construirea a peste 10.000 de apartamente. Generozitatea și succesul său în afaceri se reflectă în stilul de viață opulent al soției sale, Maria Căpâlnaș.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău